Deputații liberali de Neamț au votat astăzi o lege importantă pentru nemțeni: locuitorii din Săvinești pot ieși la pensie cu doi ani mai devreme, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDeputații PNL Mugur Cozmanciuc, Laurențiu Leoreanu și Mara Calista, candidați la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie, au votat astăzi în favoarea unei legi importante pentru mai mulți locuitori din județul Neamț.

Propunerea legislativă a fost adoptată cu 127 de voturi și va intra în vigoare după ce va fi promulgată de președintele României Klaus Iohannis.

 

Astăzi s-a votat în Parlament o lege importantă pentru nemțeni! Este vorba despre proiectul de lege nr. 26/2018. Am fost inițiatoarea amendamentului care prevede pensionarea cu 2 ani mai devreme (fără penalizări) pentru cetățenii localității Săvinești, precum și a celor care locuiesc pe o rază de 8 km în jurul localității în care se află situl contaminat, respectiv fostul combinat de îngrășăminte chimice. De această lege vor beneficia persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă. Cererile se vor depune la Casa de Pensii a județului Neamț, imediat după promulgarea acestei legi de către Administrația Prezidențială”, a declarat Mara Calista  – candidat pentru un nou mandat de deputat pe lista PNL Neamț.

Este important ca, în data de 6 decembrie, nemțenii să aleagă o echipă de parlamentari care le reprezintă cu adevărat interesele, așa cum au făcut-o astăzi deputații liberali.

Articolul precedentPSD a pregătit programul dedicat educației și cercetării
Articolul următorCum alegi brandul de whisky potrivit? Iata cateva sortimente pe care nu vrei sa le ratezi!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.