0:00

Deputat PNL Mara Calista: 13 milioane de români vor primi sprijin financiar pentru plata facturilor la energie! Salariul minim va fi majorat de la 1 ianuarie!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMilioane de români vor primi sprijin financiar în perioada 1 noiembrie – 31 martie pentru a-și plăti facturile la energie electrică și gaze naturale. Guvernul a adoptat OUG privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare și stabilirea schemei de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze natural pentru sezonul rece 2021-2022, precum și normele metodologice pentru Legea Consumatorului vulnerabil.

Pentru compensarea facturilor clienții casnici al căror consum total de energie electrică se situează între 150 kwh și 1.000 kwh inclusiv, în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, beneficiază de o compensare în sumă fixă de 0,21 lei/kwh aferentă acestui consum de energie electrică. Prețul de referință luat în calcul pentru energia activă este 0,68 lei/kwh și include tarifele reglementate și TVA. Soluții similare sunt și pentru consumatorii de gaze naturale. La gaze, compensația acordată de stat va fi de 25% din valoarea facturii aferente consumului, în cazul în care consumul total aferent acestei  este cuprins între 80 și 960 de metri cubi.

De asemenea, Guvernul a adoptat o hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care va fi majorat începând cu 1 ianuarie 2022. Astfel că salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va crește de la 2.300 de lei la 2.550 lei lunar.

Ca deputat voi susține și în Parlament aceste proiecte importante pentru milioane de români, care au nevoie de ajutorul statului în perioade dificile.

Mara Calista Deputat – PNL Neamț

Articolul precedentProbleme de funcționare pentru rețelele Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger
Articolul următorAnunţ important de la Rossal Zona 3 Târgu Neamţ: Modificări de tarife la serviciul de salubrizare
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.