reclama autocenter

Marian Enache

Deputatul nemeţean Marian Enache (în imagine) a făcut mai multe demersuri cu privire la problemele privind retrocedările de pe Valea Muntelui. În cadrul audiențelor din zonă, parlamentarul a constatat că sute de oameni nu sunt puși în posesie. Echipa de consultanți juridici, cu care s-a prezentat la audiențe, a preluat aceste probleme pentru a încerca să le expună spre rezolvare instituțiilor abilitate. Recentul Raport al Curții de Conturi, în care se dezvăluie retrocedările ilegale către familia Sturdza, vine în sprijinul demersului deputatului Marian Enache, în încercarea de a aduce dreptate locuitorilor de pe Valea Muntelui. Mai multe detalii în interviul din rândurile care urmează.

– Ce concluzie am putea trage, domnule deputat, cu privire la Raportul Curții de Conturi, care a dezvăluit retrocedările ilegale din județul Neamț, mai exact de pe domeniul Hangu, către familia Sturdza?

– Este o confirmare a faptului că obiecțiile și contestațiile făcute de proprietarii de terenuri forestiere de pe Valea Muntelui sunt legitime. Aici trebuie specificat că o parte din terenurile forestiere au fost restituite familiei Sturdza, nu tocmai în condiții legale, în dauna multor proprietari care nu au intrat în posesia terenurilor. Indiferent de situație, trebuie găsite soluții pentru acești proprietari, care nu și-au primit suprafețele de terenuri la care sunt îndreptățiți. În altă ordine de idei, eu și cu echipa mea de consilieri juridici am și demarat acțiuni concrete în acest sens pe Valea Muntelui, chiar înainte de apariția Raportului Curții de Conturi. Am reușit să ne întâlnim în cadrul audiențelor din mai multe comune de pe Valea Muntelui, cu mai mulți cetățeni care ne-au expus aceleași probleme pe care le-a dezvăluit Curtea de Conturi, echipa mea de consultanți juridici făcând demersuri în acest sens pe lângă instituțiile statului, pentru a găsi soluții. Sperăm că instituțiile statului și Divinitatea ne vor ajuta să aducem dreptatea oamenilor de pe Valea Muntelui.

– Cui revine sarcina de a rezolva aceste probleme cu retrocedările de pe Valea Muntelui?

– Instituțiilor abilitate și, în special, Instituției Prefectului, care trebuie să verifice modul cum au fost validate aceste drepturi familiei Sturdza. Dar, aș vrea să vă mai menționez și alt aspect. Familia Sturdza, când a primit acele hectare de teren, a promis oamenilor de pe Valea Muntelui investiții, locuri de muncă și că zona va fi dezvoltată din punct de vedere turistic, astfel încât veniturile administrațiilor locale vor crește semnificativ. Din păcate, pentru locuitorii de pe Valea Muntelui, promisiunile nu au fost onorate, ba, mai mult, societățile comerciale care își desfășoară activitatea în exploatarea și prelucarea lemnului de pe Valea Muntelui folosesc mână de lucru din alte județe, cum ar fi de exemplu Vrancea, în dauna localnicilor. Cred că aceste locuri de muncă li s-ar fi cuvenit, în mod natural și just, localnicilor, care sunt pricepuți în acest domeniu. Constat că există o ruptură între activitățile economice derivate din proprietatea familiei Sturdza și viața socială și economică a comunităților de pe Valea Muntelui. Dacă s-ar fi îndeplinit măcar o parte din aceste promisiuni, oamenii ar fi avut un sentiment de respect față de onorabilitatea acestei familii. Oamenii s-ar fi așteptat ca prezența familiei Sturdza în zona lor să contribuie la îmbunătățirea vieții lor și nicidecum la degradarea vieții economice și sociale. Pentru locuitorii de pe Valea Muntelui este o mare dezamăgire. Discuția privind această chestiune, ține mai mult de moralitate, decât de partea economică.

– Care credeți că rămâne cea mai acută problemă pe Valea Muntelui?

– Sunt mai multe probleme acute. Lipsa locurilor de muncă, care derivă din lipsa investițiilor, dar, cel mai grav, lipsa unei speranțe de dezvoltare a zonei. Soluția rămâne comunicarea între instituțiile statului, între instituțiile județene și locale și mediul de afaceri, pentru stimularea activităților specifice zonei. Din punctul meu de vedere, cea mai importantă resursă de pe Valea Muntelui sunt oamenii. Nu e posibil ca într-o zonă bogată, cum e Valea Muntelui, să existe oameni săraci.

Ciprian Traian STURZU

Articolul precedent„Martorul” care poate desființa o școală de șoferi
Articolul următor„Coffee Time” la Inspectoratul Școlar Neamț

6 COMENTARII

  1. aceeasi gargara din campania electorala.dupa ce a fost ales pe barba lui culita tarata umbla cu smecherii si logoreea bucuresteanului parvenit.in loc sa-si aseze cabinetul parlamentar la bicaz sau poiana teiului s-a dus glont la tg,neamt fiindca acolo lumea este credincioasa si femeile frumoase.ASA A AJUNS BIETUL TARG A LUI IONICA APETRI SA AIBA DOUA CABINETE PARLAMENTARE LA 8,000 CETETENI.incearca marian cel vesel sa mai adune primarii de pe valea muntelui sa le spuna snoave.cand intra in gargara juridica ,doar e avocat de meserie nimeni nu mai intelege nimic.DRAGA MARIAN PE MINE M-AI CONVINS CA ESTI O PERSOANA FARA CUVANT DAR TROMBONIST NUMAI CA TROMBONUL TAU ESTE DE CATANGA SI LA MINE NU TINE.

  2. marian este cel mai bun deputat.il propun deputat de colegiu 8 pe viata.nu ma mai cenzurati!!!

  3. Deputatul Marian Enache, are cabinet parlamentar in comuna Vanatori, la Bicaz si a mers in audiente permanent in aceasta perioada, cat n-au mers toti fostii deputati alesi din colegiul 8, din 1990 si pana acum. Sa le fie rusine celor care il denigreaza pe acest deputat. NU am vazut un alt parlamentar, in afar de Marian Enache, care sa ofere pachete cu alimente de Paste, la familii nevoiase cu multi copii, nu am vazut alti parlamentari in 23 de ani, care sa revina prin colegiu, sa asculte problemele oamenilor si sa incerce sa le rezolve, impreuna cu o echipa de consilieri juridici. De ce nu-i intrebati pe Harbuz, Arsene, Ursarescu, ce au facut de cand au ajuns parlamentari pt colegiile lor?!

  4. Stimate domn Constantin,de ce mintiti ca Enache are cabinet la Tg Neamt??are cabinet la Vanatori,Bicaz,localitati din colegiu!nu v-a iesit vreo pasenta cu el??adica nu v-a mers afacerea!el este un om demn de respectat,cetatemii din colegiu il cunosc foarte bine,nu trebuie sa il denigrati ,asta suna a razbunare!mintiti cu non-salanta !E clar ,incercati sa va razbunati pt ceva ce v-ati propus si nu v-a iesit!E SINGURUL DEPUTAT CARE BATE DIN POARTA IN POARTA SI COBOARA CU PICIOARELE PE PAMANT VORBIND CU TOTI OAMENII ,CARE CUNOASTE REALITATEA LOCURILOR!Sunteti un om a raului,cu lipsa totala de caracter!
    Enache este cel mai modest deputat si cel mai muncitor!tu esti om fara caracter!RUSINE BASIST NENOROCIT!

    • mariane se vede ca il cunosti pe marian enache de putin timp.pastreaza ce am comentat eu si daca la sfarsit de mandat ai dreptate personal iti cer scuze.daca eu voi avea dreptate te astept la o cafea in colegiul 8.personal nu am afaceri sun doar cititor.

  5. Asteptam cu mare interes, vizita parlamentarilor Arsene , Ursarescu si Harbuz prin colegiile lor. Toti trei , nu ajung la genunchiul deputatului Marian Enache, din toate punctele de vedere: pregatire profesionala, moralitate, consecventa, inteligenta, experienta politica, caracter si principii. Daca ar mai fi macar 3 parlamentari ca deputatul Enache in judetul Neamt, ar fi fost bine. Dar asa, cu samsarii ăștia 3, ne ducem de râpă.

Comments are closed.