Arsene_Ionel

În declaraţia politică de astăzi mi-am propus iniţial să vă prezint câteva date şi comentarii despre agricultura judeţului Neamţ. Nu am făcut acest lucru, deoarece apariţia televizată a celui mai înalt demnitar român, dar mai ales spusele sale, m-au făcut să renunţ la tema propusă. Aşa că am să încerc totuşi să fac câteva comentarii pe marginea intervenţiei televizate a preşedintelui, care a pierdut alegerile pe teritoriul României.

De la o vreme, tot mai des, locatarul din Dealul Mitropoliei parcă e “de serviciu” la emisiunile de ştiri ale televiziunilor. Tema preferată a domniei sale este activitatea Guvernului şi în special a premierului. Toate activităţile reale desfăşurate la Palatul Victoria, toate politicile guvernamentale puse în operă de Uniunea Social-Liberală sunt aspru criticate la ceas de seară de către preşedintele, care, după cum spuneam mai sus, a pierdut alegerile pe teritoriul României. Aşa că românii au parte de un spectacol jalnic în care se “toarnă” aproape zilnic vrute şi nevrute despre premierul Victor Ponta şi despre preşedintele Senatului Crin Antonescu, pe care, în ultima apariţie, i-a făcut “bebeluşi în ale funcţionării instituţiilor statului”. Chiriaşul de la Cotroceni nu s-a putut abţine şi a răbufnit spunând cu voce tare, dar tremurândă că, din nefericire pentru România, această Uniune Social-Liberală a câştigat zdrobitor alegerile parlamentare. Trebuie să îi amintesc aici că şi alegerile locale au fost câştigate în mod spectaculos de uniunea amintită, alegeri care, de fapt, au schimbat harta politică a ţării noastre. Aşa se face că practic partidul susţinut de preşedinte – PDL, aproape că nu mai există.

Iată ce nu poate suporta preşedintele repus în funcţie de Curtea Constituţională: pierderea alegerilor locale, pierderea alegerilor parlamentare, dar mai ales votul celor 7,4 milioane de alegători care s-au exprimat pentru suspendarea sa din funcţia deţinută. Din păcate, după cum ştie toată lumea, tot românul, preşedintele a fost repus în funcţie de câţiva magistraţi cu “naşul în suflet” de la Curtea Constituţională. Rar mi-a fost dat să aud aşa atacuri virulente din partea preşedintelui ţării la adresa unor demnitari de rang înalt, cum sunt preşedintele Senatului şi prim-ministrul.

Pentru orice acţiune iniţiată de reprezentanţii puterii, cei din actuala opoziţie se agită şi se mobilizează făcând un fel de scandal greu de descris. Stau şi mă întreb ce trebuia să facem noi, USL-iştii, când eram în opoziţie, iar ei, aflându-se la putere, au redus drastic salariile şi pensiile, dar şi mai grav, au închis un număr important de spitale. Astăzi, noi suntem de vină că nu le amintim, în toate împrejurările, despre răul făcut alegătorilor, poporului român. Ba mai mult, suntem atacaţi până şi în Parlamentul European. Şi de cine? De oameni trimişi de noi acolo să ne reprezinte cu cinste ţara. Reprezentanţii opoziţiei noastre în Parlamentul European, în loc să promoveze imaginea României, ei o terfelesc.

Noi, cei din USL, suntem conştienţi că ceea ce am întreprins până în prezent nu se ridică la nivelul aşteptărilor celor care ne-au ales, dar, cu toate greutăţile întâmpinate, trebuie să se ştie că vom acţiona în direcţia propusă, în sensul de a aplica politicile guvernamentale prevăzute de uniunea noastră, de a veghea ca instituţiile statului să funcţioneze conform legislaţiei în vigoare, de a apăra statul de drept.

Ionel ARSENE,

Deputat de Neamţ

2 COMENTARII

  1. Cu Arsene in spatiul public ..PSD-UL DIN NEAMT CADE IAR IN MANA LUI PINALTI!! ASTA NU E LIDER DE PARTID!CEI CE-L TIN PE ACEST POST SA CONSTIENTIZEZE CHESTIA ASTA si sa-l schimbe de urgenta! OARE DL ARSENE MAI STIE CUM SE VINDE IN PIATA TARGU NEAMT VALUTA????rusinica PSD!!

  2. Esti jalnic Arsene, si P.D.L.-ul si P.S.D.-ul( si P.N.L.),ca sa nu fie confuzie sunt de tot rasu( pentru populatie-plansu).Scrisul si politica sunt lucruri care te depasesc.

Comments are closed.