ursarescu 2

PSD Neamţ şi-a văzut visul cu ochii: USL nu mai există. De fapt, pentru social-democraţii nemţeni USL nu a existat niciodată. Protocolul USL a reprezentat o literă moartă pentru PSD-ul din Neamţ, nu a fost respectat niciodată. PSD Neamţ nu a ţinut cont de faptul că poziţiile câştigate în 2012 nu le-ar fi putut obţine fără concursul PNL şi a vrut să guverneze în plan local după bunul-plac şi să facă alianţe în funcţie de propriile interese. PSD Neamţ a ales să pună în practică o serie de mizerii de ordin politic, “împrumutate” şi de la centru.

“Noi vrem să ducem la îndeplinire ceea ce am promis. Este regretabil că domnul Crin Antonescu a ales să abandoneze lupta cu Traian Băsescu…”, aşa a sunat una dintre declaraţiile recente ale liderului PSD Neamţ. În realitate însă cei care au ales să abandoneze lupta cu reprezentanţii din Neamţ ai lui Traian Băsescu sunt chiar cei din PSD Neamţ. Mai mult, social-democraţii nemţeni au cooperat cu principalii apropiaţi ai preşedintelui din judeţ. Şi asta nu de ieri, de azi.

Încă din 2011 s-a înregistrat această cooperare şi ea a fost vizibilă la alegerile parţiale din Colegiul nr. 6 din Camera Deputaţilor, unde, culmea, a fost trădat, un reprezentant al PSD, Liviu Harbuz, care era candidatul USL. Atunci, candidatul USL, care era cotat cu trei zile înainte de alegeri la 70%, a pierdut scrutinul în faţa democrat-liberalului Adrian Rădulescu din cauza trădării tuturor primarilor PSD din colegiul respectiv. Atunci toate comunele PSD au trădat, toţi primarii PSD au făcut blaturi.

În schimb, la toate primăriile PNL, cu o singură excepţie, candidatul USL a ieşit pe primul loc. Şi astfel, într-un colegiu în care, la alegerile din 2008, candidatul PDL (partid aflat în 2008 în mare creştere) a venit pe locul 3, în 2011, când PDL era şi în regres, a câştigat candidatul acestui partid, deşi era o persoană care nu avea nicio tangenţă cu zona, singura calitate a sa fiind aceea de a fi un apropiat al lui Traian Băsescu.

Tot la capitolul colaborări PSD – Traian Băsescu şi asociaţii săi – se înscrie şi rezultatul electoral din decembrie 2012 din Colegiul nr. 4 din Camera Deputaţilor, unde candidatul USL a avut pe fiecare secţie de vot cu circa 70 de voturi mai puţine decât candidatul USL la Senat. Sunt exact voturile care au lipsit pentru închiderea Colegiului nr. 4. Cine s-a calificat din Colegiul nr. 4? Elena Udrea, adică unul dintre principalii locotenenţi ai lui Traian Băsescu.

Aceste două dovezi – cine are curiozitatea poate verifica fişele secţiilor de votare în documentele BEC, ele sunt publice – sunt elocvente privind modul în care PSD Neamţ a acţionat în cadrul USL. La relaţiile mai mult decât amicale cu primarul PDL al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, la menţinerea în funcţii a unor membri PDL am mai făcut referiri. Din păcate, cei care au înşelat şi înşeală electoratul în Neamţ au fost şi sunt reprezentanţii PSD. Cum vor continua să ducă la îndeplinire “ceea ce au promis”? Ca şi la centru, unde reducerea CAS cu 5% la angajator şi scutirea impozitării profitului reinvestit – o promisiune USL – nu mai sunt deloc ferme pentru cabinetul Ponta III, intervenind mai nou o serie de condiţionări.

În schimb noi, cei acuzaţi de abandonarea luptei cu Traian Băsescu şi de colaborare cu acesta, am înaintat o propunere legislativă pentru aplicarea de la 1 iulie 2014 a reducerii CAS cu 5% la angajator şi a scutirii impozitării profitului reinvestit. Dar pentru PSD păcălirea electoratului a devenit un sport naţional. Un sport pe care îl practică la perfecţie în judeţul Neamţ. Aştept cu interes rezultatele din judeţ de la alegerile pentru Parlamentul European. Să nu se mire cineva, dacă Elena Băsescu (în situaţia în care va candida ca independent) sau PMP (cu Elena Băsescu pe loc eligibil) va obţine rezultate mai mult decât onorabile în zonele controlate de PSD.

Deputat Dorin URSĂRESCU

Articolul precedentPloaia a stricat Ziua Poliţiei
Articolul următorGeorge Enescu şi Vasile Alecsandri la Piatra Neamț