papagalii fara bilet

Trebe s-o recunoaștem că noi ne uităm la televizor numai ca să adormim că suntem sătui de antene, căblăraie și tot felul de încurcă-lume care se trezesc vorghind când te-apucă somnu`. Cumătru` den dreapta cu perciunii cum îi știți, să mai uită prin cele locale să mai vază ce și cum, și-o sărit ca fript mai alantăieri când căuta un post de la noi (altminteri bimbaș ca fularu`) și-o văzut că nu este pă televezor. O frecat telecomanda cu ciocu` până o rămas numa ciucălău telecomenzii și postu` cu pricina nici vorbă să fie. Acuma, el nu știa, da` i-am zis: Bre, ăștia pe care-i cați, nu mai este. Că n-o avut firfirei lichizi și nici la kil să plătească cabliștii să-i difuzeze. Numai că, după ce am reparat accesoriul distrus de cumătru`, am observat că o apărut și postulețu` pă grilă. Da` cică și un buluc dă reclamații că nu să vede, că are purici, nu-i vaccinat. De unde am dedus noi că s-o găsit oarece firfirei și i-o primit înapoi pă cablu, bașca auditoriul le-o crescut cu încă un privitor, respectiv, cumătru`. Eu i-am zis să mai cetească, da` …

Ieri la premărie o fost de lucru. O venit dom` premare (Să trăiț, nea Gigi !) la berou și era o foială de parcă era zi dă salar la combinat. Hărtii, telefonuri și bomboana: azi șădință. Vă dați seama pe căldura asta era greu să stai treaz, darmite să mai și votezi. Da` nu să lasă conselierii cu un cu două și-i vorbă să purice bugetu` celor de la Locato, ca să vază cam cât agent termic dă pe goarnă că e așa de cald afară. Acuma, ce-i drept noi ne așteptam ca să fie redusă la tăcere după plecarea administratorului spețial (adică deceveu), da` ne-o zis o șpionetă că îi merge bine, că produce profit pă hârtie și ciugulește cu folos den bozonarele celor ce nu ș-o pus centrală. Așa că aflați `mneavoastră că de asta e așa de cald afară. Merge Locato de duduie, nu alta!

O dumă spusă pă la colțuri dă chioșc ne-o fost șoptită pe firu` scurt și ne-am mirat tare când am auzit la în târgu` lui dom` Harpa, or să vină niște oameni care se ocupă cu zidăritu`, în șorț și cu echere sub braț ca să facă o manifestație dă degustat vinoase la poalele cetății, că e mai umbră și nu se suie vinu` la neuron. Că cică ăștia e oameni deosebiți și mai vor să-l face și pă dom` premare Harpa deosebit, că e om bun, muncitor și merită și el o batistă. Da` nu numai pă el. Că și junele șăf dă la pesedeu vrea să fie deosăbit, da` o tremis cererea prea târziu și-o să rămâne numai cu ce are. Adică mai stă o tură, până să face vinu` la Chișinău ș-apoi o să-l primească și pă el ca să fie deosăbit ca dom` Harpa. Ș-atunci să videți ce oraș deosăbit o să fie Târgu, că parcă văd că o să pună viză de intrare ca la americani. Doamne ferește !

Articolul precedentÎncepe bâlciul
Articolul următorFestivalul Muntelui Ceahlău