Demisie din Consiliul Local Târgu-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMiscările politice din ultima vreme, înțelegerile între lideri și mai puțin între partide, toate vor produce în perioada următoare tot felul de schimbări în politica locală. Un exemplu tipic în acest sens este cazul lui Gheorghe Trofin, ales consilier la Târgu Neamț pe lista comună PSD-UNPR. Între timp, UNPR a fuzionat cu PMP și Trofin a ajuns șef de organizație locală. De pe această postură, a renunțat, prin demisie, la poziția de consilier local, fapt consfințit în ședința ordinară din ultima zi a lunii august. Potrivit obiceiurilor locale, toată lumea a mulțumit la toată lumea: „Țin să mulțumesc tuturor colegilor din ultimul mandat, domnului primar Harpa, domnului fost viceprimar Humulescu, domnului actual viceprimar Apopei, pentru colaborare. A fost o decizie grea pe care am analizat-o bine și am considerat că e mai bine să las locul unui consilier mai tânăr. Fosta alianță PSD-UNPR va decide cine mă va înlocui. Vă doresc tuturor multă sănătate și mult succes”, a declarat Gheorghe Trofin.

„Vreau să-i mulțumesc domnului Trofin pentru modul cum am colaborat, în mandatul 2012-2016. Îi doresc multă sănătate”, a șuat cuvântul protocolar Traian Humulescu, completat de viceprimarul Vasile Apopei: „Este un om cu o experienţă bogată în administraţie şi care ne va lipsi. Îi mulţumesc personal pentru implicare şi devotament, în bunul mers al comunităţii”.

Mi-a părut rău când am auzit că domnul Trofin își depune demisia. Este o persoană bien pregătită profesional, are simț de răspundere și s-a implicat în problemele orașului. Îi doresc multă sănătate și sperăm să colaboreze cu noi și în continuare”, a venit și elogiul din partea ALDE, via Viorel Bălțătescu.

Conform listei comune depuse de PSD-UNPR, locul rămas vacant după demisia lui Gheorghe Trofin ar trebui să fie ocupat de următorul de pe listă, Tiberiu Peiu, de la UNPR. Cum situația UNPR-ului este cea știută, pierdut în PMP și fără un lider cert la nivel local, sunt toate șansele ca Ciprian Bârsan, fiul fostului consilier PSD Valeriu Bârsan , să devină consilier local și să întărească și mai mult majoritatea PSD la Târgu Neamț.

C.T. STURZU

Articolul precedentSuntem chemaţi la urne pe 11 decembrie!
Articolul următorUn nou incendiu la fosta fabrică ”Butoiul” din Roznov
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.