reclama autocenter

* Monica Anton a renunțat ieri la funcția de viceprimar

* demisia are legătură cu scandalul referitor la presupusa incompatibilitate între profesarea concomitentă a avocaturii și exercitarea funcției de viceprimar

Anunț trăsnet făcut ieri de secretarul municipiului înainte de începerea ședinței de Consiliu Local – Monica Anton și-a dat demisia din funcția de viceprimar.

Deși nu renunțase și la funcția de consilier local, alesul PPDD nu era prezent la ședință, drept pentru care, timp de o oră-două, jurnaliștii sau cei interesați au făcut și desfăcut scenarii.

Bineînțeles că la rampă au ieșit și pricepuții la toate care știau ei, sigur-sigur, de ceva timp că așa se va întâmpla.

După ședință, secretarul Florin Fecic a mai lămurit parțial din mister: demisia a fost depusă pe la ora 11 iar în preambulul ei se făceau referiri la scandalul și controversele de incompatibilitate care o au ca personaj central pe Monica Anton.

Un comunicat emis ulterior de fostul viceprimar Anton lămurește sau încâlcește și mai mult lucrurile: „Am luat această decizie, ca urmare a faptului că am înaintat la A.N.I., analizarea posibilei incompatibilități între funcția de viceprimar și profesia de avocat. Totodată, voi înainta prefectului județului Neamț o solicitare, în sensul de a verifica, in mod oficial dacă in evidențele „C.M.I. URBAN Piatra – Neamț” și „S.C. DRUPO S.A.” există vre-un contract de asistentă juridică, încheiat de cabinetul meu de avocatură „Monica Anton” și aceste două societăți.”

Cert este că spre A.N.I. îndreptase și Primăria cazul încă de pe data de 3 aprilie. Și în ce privește solicitarea către prefect, Primăria a fost mai iute de picior, reprezentantului Guvernului în teritoriu fiindu-i semnalat deja cazul încă de joi.

Deși demisia sa poate fi interpretată ca o cedare pe frontul luptei deschise chiar de ea, Monica Anton mai spune că „toate aceste demersuri le fac pentru a demonstra lipsa de fundament a acuzelor ce mi-au fost aduse”.

De asemenea, în același comunicat de ieri, fostul viceprimar Anton spune că a cerut Consiliului Local înlocuirea cu un alt consilier PPDD, Adrian Grigoraș. Alegerea unui nou viceprimar se face însă în condițiile legii, prin vot secret. Rămâne însă de văzut dacă majoritatea USL-PPDD va funcționa întru îndeplinirea acestei solicitări și nu apare vreo surpriză, mai ales că în interiorul USL există o ușoară gelozie: PSD are viceprimar la Piatra Neamț, PNL nu are.

George DUMITRU

Articolul precedentIncompatibilitatea viceprimarului Anton pe masa prefectului și a A.N.I.
Articolul următorPictorul Dumitru Bostan, la 78 de ani

12 COMENTARII

 1. Nu simpatizez nici cu Monica nici cu Stefan,dupa mine in Primarie trebuie facut curatenie din temelii.Este clar ca incompatibilitatea celor doua functii de viceprimar si avocat i-a adus demisia.Nici intr-un caz nu a demisionat din cauza conflictelor cu Stefan.Inainte de a o destitui prefectu a plecat si si-a depus demisia.Nu-i nici o perdere.

 2. Salutam decizia Monicai Anton dar, am avea multumirea, daca tot e asa curajoasa, sa ne vorbeasca deschis, la televizor, despre legaturile ei cu lumea interlopa nemteana, cu cetatenii turci care au afaceri in P Neamt si poate ne prezinta o statistica a veniturilor ei si ale sotului, deoarece e posibil sa aibe bunuri pe care nu le poate justifica

 3. Nu sunt fan Pinalty, dar are dreptate, sa aduca si ei macar 10% bani din cati a adus el! Sa nu uitam ca in perioada guvernarii PSD, 2000-2004 toti banii ramaneau la Bacau la Sechelariu! Pinalty de cand e primar a adus zeci de miliarde. Asa ca acu sa-i vedem pe acest USL-isti daca sunt mai buni ca el, au majortati peste tot, dar nu se vede nimic! Au taiat de la sport ca sa aibe ei bani de lucrari sa recupereze banii cheltuiti in campanie! RUSINE

 4. Doamna Anton se batea cu pumnul in piept, intr-o conferinta de presa, ca are acte de la ANI cum ca nu e incompatibila. Cum ramane cu aceste afirmatii, publice, d-na avocat?

 5. Credeam ca demisionat d-ul primar Stefan !!!
  Era intradevar o veste SOK !

  Acum se vor face aranjamentele mult visate de primarul Stefan si cei de la USL dupa ”tradarea”celor de la PPDD.

  La votarea noului viceprimar, e posibil sa iasa din joben,..unul de la PNL, iar PP-DD va ramane in opozitie. Chestia ca buturuga mina rastoarna carul mare …acum nu se va aplica. Sunt prea mari interese ca municipiul Piatra Neamt .Dorim continuarea finantarilor de la UE cu fonduri nerambursabile si continuarea proiectelor demarare…..si standardul de viata al pietrenilor sa creasca.

  Concluzia:
  –daca se va simti pozitiv viitoarea activitate a Primariei in viata pietrenilor –scadere pret apa rece, asfaltare strazi ramase neasfaltate de ani de zile, locuri de munca, locuinte sociale, sanatate ,sport, invatamant turism etc –atunci este OK daca nu atunci atentie pe cine votam in viitor….

  Referitor la demisionara avocata Monica Anton din functia de viceprimar, ii dorim succes la europarlamentare PPDD – daca va mai avea sustinerea pietrenilor.

 6. TOATA TREABA ESTE CA VICEPRIMARUL CHITIC TREBUIA PASTRAT IN FUNCTIE….ACUM CHIAR DACA L-AR CHEMA CINEVA, NU AR MAI VENI. ..HALAL POLITICA MAI EXISTA PE LUMEA ASTA.
  ORICUM PRIMARIA E FALITA SI NU SE VA MAI BAGA NIMENI LA EA 50 DE ANI DE ACUM INCOLO….

 7. Pacea incepe sa se reaseze peste urbia noastra….

  In curand vor fi rezolvate toate incidentele.

  La CJ s-a rezolvat. Alianta ”APEL ”a reinviat impreuna cu PLN si PPDD…

  La CL se va face o noua majoritate..si PPDD va fi eliminat total din carti. A costat mult PPDD-ul in atitudinea tradari din jocurile politice…locale.

  Redau copia unui comentariu recent din ziarul MONITORUL :

  „” Cert este că presedintele este acum în fruntea majoritătii si a făcut pace cu primarul Stefan. Următoarea miscare politică va fi la nivel de CL Piatra Neamt, unde se pare că primarul o va aduce de-a dreapta sa, în locul demisionarei Monica Anton, pe Ana Monda.””

  Rugam insistent, ca noua conducere care se va alege in curand…sa demareze URGENT rezolvarea problemelor din PIATRA NERAMT.
  –un ex ,,sa asfaltati celelalte strazi ramase neasfaltate.. si pretul la apa rece care este ff mare comparativ cu celelalte judete vecine si care nu au bogatia hodro ca a noastra..

Comments are closed.