pietricica turism

baniciu vintila 03

Pasărea Colibri nu este o formație, nu este un proiect cultural fără de egal. E un manifest unicat, o îmbrățișare a legendei cu viața. Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Vlady Cnejevici și Teo Boar au fost la Piatra Neamț și ne-au amintit că a ne bucura de muzică, de folkul veritabil, e ca o respirație adâncă și sănătoasă. Din cealaltă lume, spiritul lui Florian Pittiș vibra în fiecare martor. Am fost martori, căci pentru a fi simpli spectatori mai avem și alte ocazii.

Mircea Baniciu și Mircea Vintilă – unul arhitect, celălalt inginer constructor – nu au nevoie de nicio prezentare suplimentară. Ar fi chiar un abuz la adresa minimei culturi generale. Pentru cei nespus de tineri e șocant să afle că amândoi sunt născuți în 1949. Să stai de vorbă cu ei e mai mult decât un privilegiu. Ține de fascinația întâmplărilor care se întâmplă atunci când destinul îți zâmbește. Întrebările puse aproape în oglindă sunt un tribut adus celor două simboluri, titulari ai catedrei naționale de întinerire.

Interviul se poate lectura aici: http://mesagerulneamt.ro/2015/02/exclusivitate-tinerete-fara-batranete-mircea-baniciu-si-mircea-vintila/