30.000 de euro, sisteme informatice și documente au fost ridicate de polițiști în urma perchezițiilor efectuate, ieri, în Bacău, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat bănuit că a creat un prejudiciu de 1.000.000 de lei prin tăiere ilegală de arbori, furt de arbori și spălare de bani.      

Polițiștii informează că descinderile de ieri, 3 iulie, din județul Bacău, făcute de cei de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice și Direcția de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, au fost ridicați 30.000 de euro, sisteme informatice și alte înscrisuri utile cauzei. De asemenea, polițiștii au constatat o infracțiune la regimul armelor și munițiilor.

Activitățile au vizat sediul unor instituţii publice şi societăţi comerciale, precum şi locuințele unor persoane implicate în săvârșirea de infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, tăiere ilegală arbori și furt de arbori. Din cercetări a reieșit că 9 persoane ar fi săvârșit fapte ilicite în domeniul silvic, prin constituirea, sub directa coordonare a unui reprezentant al unei instituții, a unui sistem de natură a permite tăierea fără drept și valorificarea masei lemnoase rezultate din suprafețele de fond forestier aflat în proprietate public-privată. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 1.000.000 de lei. Față de cele 9 persoane bănuite au fost emise mandate de aducere, iar în urma audierilor  a fost dispusă măsura controlului judiciar. Cele nouă persoane vor fi conduse la audieri, urmând a fi dispuse măsuri legale. La acțiune au participat polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Harghita, Neamț și Vrancea, precum și jandarmi”, informează Poliția Română. (ZCH News).