infractori minoriCam greu, într-un ritm foarte lent comparativ cu viteza de acţiune a infractorilor din clanul Neda, care au comis săptămânal furturi şi tâlhării stradale în Piatra-Neamţ, instanţele au început să-i “strângă de pe drumuri” pe celebrii fraţi. În ziua de 24 iunie, poliţiştii i-au dus la audieri pe Florin Damar (10 ani) şi Vasile Eduard (12 ani) Neda, principalii suspecţi în mai multe cazuri de tâlhării comise asupra unor bătrâne, iar după aceea i-au pregătit de drum. La solicitarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Neamţ, magistraţii de la tribunal au decis să-i interneze pe cei doi în Centrul de minori delincvenţi de la Ghimbav. Prin decizia instanţei, DGSAPC Neamţ este obligată să suporte toate costurile legate de întreţinerea celor doi fraţi pe perioada cât vor sta în centrul din judeţul Braşov.

Pe de altă parte, Manex Neda, care a împlinit deja 14 ani, deci răspunde penal şi are “aura” că a “lucrat” multă vreme cu Orlando a fost şi el condamnat la 3 ani într-un centru de detenţie pentru furturile şi tâhăriile pe care le-a comis asupra a opt persoane în vârstă din oraş. Alt membru de vază al clanului, Ionuţ Fabian Neda, care are vreo 17 ani, a fost arestat acum câteva luni, pentru nişte tâlhării pe care le-a comis în tovărăşie cu fraţii lui mai mici Damar şi Vasile Eduard.

Au rămas, însă, libere pe străzi alte găşti din clanurile care abia se “ridică”, însă, dacă vor vedea că ceilalţi au ajuns după gratii (pentru că la Centrul Ion Creangă au fost duşi de zeci de ori şi au fugit într-un sfert de oră), poate li se va face frică şi nu vor mai ataca bătrânii pentru câţiva lei.

C. MIRCEA