Pe parcursul lunii decembrie 2017, lună în care pădurea este mai tentantă decât în restul anului, pentru că, în afară de lemn, se ”caută” și brăduții de Crăciun, polițiștii nemțeni au făcut  mai multe acțiuni în domeniul operațiunilor cu material lemnos.

Sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică din Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, poliţiştii structurilor de ordine publică au organizat mai multe verificări și controale în fondul forestier național şi în locuri de depozitare sau comercializare a materialului lemnos”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Polițiștii au controlat în total 148 de obiective, dintre care 8 exploatări forestiere, 9 instalații de depozitare și au fost verificate în trafic 95 de autovehicule, fiind constatate 20 de infracţiuni, pentru care sunt cercetate 15 persoane. De asemenea, poliţiştii au aplicat 243 de sancţiuni contravenţionale”.

În afară de aplicarea sancțiunilor și întocmirea dosarelor penale, polițiștii au indisponibilizat un autovehicul și au confiscat 99,446 metri cubi de lemn și 179 de brăduți. (C.M.)