tg ponta

Chiar dacă, oficial, campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2 noiembrie a început, la Târgu-Neamț partidele politice nu se înghesuie cu afișe sau bannere, așa cum se practică pe meleagurile mioritice din 1990 încoace. De exemplu, ieri, un singur afiș electoral cu Victor Ponta a fost pus pe un panou publicitar amenajat chiar în fața primăriei. Tot Victor Ponta mai apare pe un banner instalat chiar lângă Biserica „Adormirii Maicii Domnului”. Și atât.

La sediul PNL sunt puse câteva afișe cu Klaus Iohannis, iar rest, liniște și pace. La sediul PMP au rămas și acum lipite pe geam afișele din campania pentru europarlamentare cu sloganul „Împreună ridicăm România!” Însă nici până acum nu au ridicat-o! Despre ceilalți candidați înscriși în cursa pentru prezidențiale, nici nu se pune problema să apară pe vreun afiș. Din sursele noastre însă, în ultima săptămână de campanie afișele vor împânzi zona orașului. Până atunci se mai caută resurse financiare prin visteriile partidelor.

tg iohannis

Chiar și alegătorii, învățați cu campanii vizibile și de multe ori agresive din punct de vedere al afișajului sunt nedumeriți. De exemplu, un domn de profesie contabil ne mărturisește că e mai bine să nu fie lipite afișe pe toate gardurile și geamurile. „Mai bine așa, decât cum era înainte când ne poluau ochii cu afișe de toate culorile. Nu contează numărul afișelor, că oricum omul știe cu cine are de votat, dacă vrea să voteze”.

O doamnă care face parte din segmentul votanților nehotărâți, ne spune că oricâte afișe și bannere ar fi prin oraș, tot nu știe cu cine va vota. „Nici acum nu știu cu cine voi vota. Toți sunt la fel. Promit în campanii, apoi uită tot. Exemplul cel mai viu sunt cei care au ajuns în Parlament în 2012. Ați mai auzit ceva de ei sau i-ați mai văzut de atunci? Eu nu. Voi vota pe cine mă va convinge în ultima zi de campanie”.

Un tânăr, la vreo 20 de ani, ne-a zis că va vota cu cel mai tânăr dintre candidați. „Voi vota cu cel mai tânăr dintre ei. Am să aflu cine este cel mai tânăr dintre candidați și cu el voi vota”. Acestea fiind spuse, așteptăm cu deosebit interes cum se va desfășura campania în perioada următoare. (C.T. STURZU)

Articolul precedentAzi, la TT, compania „D`AYA” prezintă: „Mă mut la… tata”, cu Adriana Trandafir şi Adrian Păduraru
Articolul următorANM: Vremea se ameliorează