O grupare de cinci indivizi care se ocupa cu traficul de droguri a fost destrămată în cursul unei flagrant. Polițiștii antidrog din Iași i-au prins pe 5 suspecți în timp ce voiau să vândă 1,75 kg de cannabis. Tranzacția s-a făcut chiar lângă sediul DIICOT, iar unul dintre indivizi a fugit, fiind prins pe la Tomești, potrivit celor de la Ziarul de Iași. Azi noapte, Tribunalul Iași a admis propunerea de arestare pentru 5 dintre indivizi: Petrică Dănuț Mărtinaş, Cosmin Georgian Neculau, Maria Lorinț, Petru Lorinț și Simion Hangan.

În comunicatul de presă, DIICOT Iași precizează că la data de 12 noiembrie 2019 a fost desfășurată o acțiune de prindere în flagrant delict a cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 44 de ani, în timpul efectuării de către aceștia a unei tranzacții cu cannabis și au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare. În cadrul acţiunii de prindere în flagrant delict, unul dintre aceştia ar fi ripostat, blocându-se în autoturism şi încercând să forţeze barajul format de poliţişti. Astfel, poliţiştii au folosit forţa, bărbatul fiind ulterior imobilizat.

Au fost ridicate 1,75 kilograme de cannabis, 15.000 de lei, 3.100 de euro, 380 de lire sterline – bani susceptibili a fi obținuți din traficul de droguri, precum și alte bunuri care ar fi folosit în activitatea infracțională (2 cântare electronice de mare precizie, un laptop, 8 telefoane mobile, 20 de cartele SIM).

Șase persoane au fost conduse la audieri, iar față de cinci persoane, cercetate pentru trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași au dispus reținerea pentru 24 de ore. La data de 13 noiembrie 2019, față de cei cinci, Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

 

Articolul precedentDeputatul Mugur Cozmanciuc: ”Fac un apel la toți cetățenii cu drept de vot din Neamț să voteze Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidențiale”
Articolul următorLa noapte, începe campania pentru turul al II-lea. Reguli pentru votul în țară și străinătate