Polițiștii antidrog și procurorii DIICOT Suceava au descins la locuința unor dealeri de droguri din Suceava. Dosarul era instrumentat din cursul anului trecut și sub acuzația de tentativă de viol. Patru suspecți au fost arestați aseară, 16 ianuarie, de Tribunalul Suceava, pentru constituire de grup infracțional organizat, efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără autorizație și tentativă de viol. Cei patru sunt Marcel Mihai și Ionica Liliana Manoliu, Eduard Cristian Hacman și Adrian Costel Volanschi și până astăzi, 17 ianuarie, n-au contestat arestarea preventivă.

În comunicatul de presă de ieri, DIICOT Suceava precizează că în cauză s-a reținut faptul că inculpații M.M.M., M.I.L., H.E.C. și V.A.C. au constituit un grup infracțional organizat ce avea ca scop comiterea infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație. Astfel, inculpații M.M.M. și M.I.L. procurau și vindeau substanțele susceptibile a avea efect psihoactiv, atât direct de la locuința acestora, din orașul Gura Humorului, jud. Suceava, cât și prin intermediul inculpaților H.E.C. și V.A.C.. Inculpatul M.M.M. a recurs deseori la fapte de violență pentru a intimida persoanele pe care le suspecta că-i pot pune în pericol activitatea infracțională, printre cei agresați s-a aflat și inculpatul H.E.C. „Totodată, la data de 22.06.2018, inculpatul M.M.M. ar fi încercat să agreseze sexual o victimă minoră, de sex masculin, sub pretextul că aceasta a venit neanunțată la domiciliul său, pentru a solicita produse cu efect psihoactiv”, arată sursa citată. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că substanțele cu efect psihoactiv erau vândute la prețuri cuprinse între 10 și 20 de lei.

La data de 15.01.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Suceava au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 2 laptopuri, 13 telefoane mobile, 3 carduri de memorie, un stick USB și o sabie. În cursul zilei de astăzi, cei trei inculpați urmează să fie prezentați în fața magistraților de la Tribunalul Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a fost realizată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași și a jandarmilor din cadrul BSIJ Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. (ZCH.NEWS)

 

https://www.diicot.ro/images/galerie/16012020_2/f_16012020.mp4