Scăderea ratei de infectare cu coronavirus în municipiul Piatra-Neamț face ca restricțiile economice să nu mai fie prelungite.

De mâine, 18 decembrie, ora 8, se pot deschide la interior restaurantele, teatrul, sălile de jocuri de noroc și cinematograful. Întrucât incidența nu a scăzut sub pragul de 1,5 la mie, reluarea activității economice se face în limita a 30% din capacitate. Restricțiile se ridică și în comuna Pângărați. „Se reiau activitățile cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-21.00, activitățile cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului”, a transmis Prefectura Neamț.

În urmă cu o lună, când Comitetul pentru Situații de Urgență Neamț a decis restricțiile, în municipiul Piatra-Neamț incidența era de 5,82 la mie.

C.I.

Articolul precedentO șoferiță începătoare s-a răsturnat cu mașina în șanț
Articolul următorPercheziții la braconieri din Ceahlău și Poiana Teiului