scoalaSe reiau cursurile școlare în toată Moldova.

Cu mici excepții, în unitățile de învățământ din toate județele Moldovei, începe școala miercuri, 11 ianuarie, iar orele ”pierdute” în cele două zile de vacanță prelungită vor fi recuperate pe parcursul anului școlar.

Astfel, la Bacău, reprezentanții Inspectoratului Școlar au anunțat că, de mâine, profesorii și elevii se pot întoarce la cursuri. Același anunț a fost făcut și de responsabilii ISJ Botoșani.

În Iași, potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Iași, Sabina Manea, doar câteva unități din mediul rural vor fi închise, în rest, în toate celelalte, se vor face cursuri după orarul obișnuit. ”Momentan, așteptăm aprobarea CJSU pentru propunerea Inspectoratului Școlar. Vom reveni cu un comunicat de presă în care vom anunța care sunt școlile unde cursurile vor fi suspendate în continuare”, a precizat Sabina Manea.

Oficialii Inspectoratului Școlar Județean Neamț au anunțat, de asemenea, că, în cadrul Consiliului de Administrație, marți, 10 ianuarie, s-a luat decizia reluării cursurilor școlare pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar de pe teritoriul județului, începând cu 11 ianuarie. ”Vom monitoriza situația și vom ține cont de prognoza meteo procedând în consecință”, au spus ei.

Și în Suceava, se vor deschide școlile, a anunțat inspectorul școlar general Gheorghe Lazăr. ”Am vorbit cu directorii de școli și, în consecință, vom redeschide școlile. Cursurile vor fi reluate. În cel mai scurt timp, vom remite și un comunicat de presă în acest sens”, a declarat inspectorul.

În Vaslui, oficialii ISJ sunt pregătiți să deschidă școlile, dar așteaptă aprobarea CJSU. ”În principiu, școlile vor fi deschise, însă rămâne să ne consultăm și cu Prefectura. În momentul în care vom avea ceva oficial vom anunța”, a precizat Cristiana Botan, inspector școlar general adjunct al ISJ Vaslui.

(V.B.; M.T.)

1 COMENTARIU

  1. De ce in unele scoli directorii au chemat cadrele didactice la scoala in zilele de luni si marti daca aceste zile se recupereaza? Unde este siguranta cadrelor in conditii de calamitate naturala? Sau doar elevii sunt protejati?

Comments are closed.