reclama autocenter

roman 01

Începând cu data de 1 iulie, romașcanii nu vor mai parca gratuit pe centrul municipiului, adică toată zona de spații comerciale – instituții publice – spații de producție. Parcările ce sunt inscripționate cu vopsea galbenă vor fi cu bani. Programul de taxare se va aplica doar pe timpul săptămânii, sâmbătă și duminică urmând să nu se perceapă vreun tarif de staționare. Partea bună este că oamenii pot plăti, în funcție de cât stau, și fracțiuni de oră, în condițiile în care pentru o oră taxa este de un leu. Pentru a nu crea disconfort celor care vin cu mașinile la serviciu, Primăria Roman va scoate și abonamente zilnice sau lunare.

“Programul de taxare este de luni până vineri, între orele 8 și 16. Prețul este de un leu pe oră, dar taxarea se poate face și pe fracțiuni de oră. De asemenea, există și o taxă de 5 lei pe zi sau de 40 de lei pe lună. Taxa se impune doar pentru parcările marcate cu culoare galbenă, iar sâmbăta și duminica nu se achită vreun tarif. Parcările vor fi monitorizate de polițiști locali, ei vor fi cei care vor aplica amenzi în cazul în care romașcanii nu se vor obișnui. Nu vom lua măsura blocării roților, pentru că obișnuința este o a doua natură”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

De încasări se va „bucura” un serviciu din cadrul Direcției Piețelor, serviciu care, ulterior, se va despinde și va naște noua societate a Consiliului Local – Urban Parc Amenajări (UPA).

“Va exista un serviciu ce va prelua treptat și parcul, și spațiile verzi din municipiu. E mai bine ca, până la înființarea unei noi societăți, activitatea să fie preluată de un serviciu din cadrul Direcției Piețelor. Anul viitor, odată cu darea în folosință și a Ștrandului Municipal, acesta va reveni noii societăți UPA. Până atunci, serviciul existent se va finanța din aceste parcări și ulterior se va desprinde pentru a deveni societate ce se va îngriji de spațiile verzi, parcările cu taxă și Ștrandul municipal, a mai precizat edilul Romanului.

Pe centrul orașului se vor monta 16 parcometre, inclusiv în spatele și pe laterala Casei de Cultură. În Roman au mai existat două aparate de taxat în zona Pieței Centrale, costurile – de aproape 1.800 de euro – fiind amortizate în circa șase luni de la amplasare. (C. MATEI)

Articolul precedentEPOCA DE PIATRA NEAMŢ
Articolul următorMişcarea naţională “Şi eu trăiesc sănătos!” / SETS şi-a desemnat câştigătorii din Roman