0:00

Important ! Ajutor financiar propus de Guvern pentru familiile care au copii, începând cu 1 aprilie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiicilosGuvernul a adoptat, la finalul lunii martie, mai multe măsuri pentru a sprijini populaţia săracă a ţării. Printre acestea se numără şi sprijinul financiar pentru familiile care au copii, măsură care va intra în vigoare din 1 aprilie 2018. „Pentru familiile cu venit net lunar ajustat de până la 260 de lei, pentru fiecare copil, se va acorda câte 107 lei (maximum 428 de lei pentru familiile cu patru sau mai mulţi copii), în cazul familiei biparentale, și câte 120 de lei (maximum 480 de lei pentru familiile cu 4 sau mai mulți copii) în cazul familiilor monoparentale. Pentru venituri cuprinse între 260 şi 600 de lei, ajutorul va fi de 85 de lei pentru fiecare copil (maximum 340 de lei pentru familiile cu patru sau mai mulţi copii), în cazul familiilor biparentale, și câte 100 de lei pentru fiecare copil (maximum 400 de lei pentru familiile cu 4 sau mai mulți copii) în cazul familiilor monoparentale”, informează Guvernul României.

În acest caz, pentru a încuraja participarea școlară, în cazul copiilor de vârstă școlară, acordarea acestui tip de sprijin va fi condiționată de frecventarea cursurilor. În caz contrar, ajutorul se va reduce proporţional cu numărul de absenţe.

Potrivit estimărilor Ministerului Muncii, pentru această formă de sprijin vor fi aproximativ 281.000 de beneficiari, iar alocația medie va crește în medie cu 30% față de cea actuală, respectiv de la 142 lei la 185 lei.

Andreea AMARIEI

Articolul precedentCum arăta ajutorul pentru încălzire propus de Guvern și cum poți primi acest ajutor
Articolul următorAlarmă prin portavoce: cutremur în Târgu Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.