Chiriile pentru comercianții din Piața Centrală a municipiului Piatra Neamț rămân neschimbate. Consilierii locali PSD și ALDE au respins pentru a doua oară propunerea de scădere a tarifelor pentru închirierea spațiilor comerciale din complex.

CMI Urban, administratorul pieței, solicitase micșorarea respectivelor chirii cu 32,5%, pentru a atrage noi chiriași sau pentru a-i convinge pe cei care au deja contracte să nu renunțe la ele.

Faptul că cererea noastră a fost respinsă pentru a doua oară nu are nicio explicație logică. Și niciun consilier nu-și justifică votul. Vom retrimite solicitarea de scădere a chiriilor, pentru a fi repusă pe ordinea de zi a ședinței din luna decembrie. Nouă deja încep să ne plece din chiriași, au făcut notificări și cereri de reziliere a contractelor unde au și motivat că prețul chiriilor este prea mare și nu îl pot suporta. Și vorbim despre firme mari, cu renume”, a spus Ruxandra Bosovici, administrator CMI Urban Piatra Neamț.

Totodată, Urban a cerut și completarea destinațiilor unor spații, care zac goale de luni de zile și sperie posibilii chiriași pentru că sunt scumpe și îi obligă doar la vânzarea anumitor tipuri de produse. Nici această solicitare nu a avut mai mult succes. Iată cum explică votul, în nume personal, consilierul local Victor Marghidan, lider de grup PSD în Consiliul Local Piatra Neamț: ”Într-adevăr, există posibilitatea ca, la 6 luni de la semnarea contractului – nu mai devreme de 6 luni! -, să se solicite modificarea acestor prețuri. Urban nu a solicitat doar modificarea prețurilor, solicită inclusiv reconfigurarea într-o proporție foarte mare a pieței, așa cum a cum a fost ea proiectată. Nu discut acum proiectarea pieței – și aici are destul de multe greșeli -, dar este proiectul pe care ei și l-au asumat participând la licitație, cu redevența propusă. Nu a trecut nici măcar un an de zile de la semnarea contractului cu Urban, lucru care se va întâmpla la sfârșitul lunii ianuarie, și ei deja vor să modifice într-o proporție covârșitoare aspectul pieței, așa cum a fost el gândit de proiectant și scos la licitație, dar și tarifele. Dispar chestii din zona pescăriilor, despart cele două fast food-uri, apar niște lucruri care nu existau în proiect. Personal vorbind, nu mi se pare corect să schimbăm regulile în timpul jocului. Nu zic că aceste tarife vor rămâne așa. Noi ținem foarte mult la cetățeni și la comercianți și aceste costuri, din păcate, se pot reflecta în prețul pe care îl plătește omul pentru fiecare produs în parte. Dar ideea este, dacă societatea Urban se plânge și nu are capacitatea să administreze corect, eficient, această piață, așa cum și-a asumat prin participarea la licitație, poate oricând să se retragă, să solicite rezilierea contractului, piața revine la primărie, se organizează o nouă licitație și fie ca altul mai bun să câștige, în condițiile impuse ale caietului de sarcini al licitației”. (I.Ș.)

 

Articolul precedentCele 5 maladii grave in tratamentul carora uleiul de canabis poate avea efecte benefice
Articolul următorTomograful Spitalului de Urgență se „odihnește” de Centenar
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.