Concursul de admitere în magistratură va avea loc anul acesta în intervalul 9 aprilie – 21 mai. La nivel naţional sunt puse la bătaie de Institutul Naţional al Magistraturii (INM) 85 de posturi de judecători şi 43 de procurori. În Regiunea de Nord-Est sunt scoase la concurs 9 posturi de judecători (nici unul în Neamţ) şi 4 locuri de procurori (din nou, nici unul în Neamţ).

CURTEA DE APEL BACĂU

Curtea de Apel Bacău oferă un singur post de judecător la Judecătoria Podu Turcului. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău e un pic mai “bogat”, având două locuri la Parchetele Podu Turcului şi Moineşti.

CURTEA DE APEL SUCEAVA

Curtea de Apel Suceava oferă 8 posturi la Judecătoriile Vatra Dornei (1), Botoşani (3), Săveni (2) şi Darabani (2). Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava are însă doar un post de procuror la Parchetul Darabani.

CURTEA DE APEL IAŞI

În fine, Curtea de Apel Iaşi nu oferă NICI UN SINGUR post de judecător, în schimb Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi are un post de procuror scos la concurs la Parchetul Paşcani.

Probele de concurs se vor derula după următorul program:

  • 9 aprilie: probă scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoştinţelor juridice la următoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal;
  • 23 aprilie: test de verificare a raţionamentului logic;
  • 8-21 mai: susţinerea interviului.

Până la momentul concursului, dosarele care au fost depuse până pe data de 28 februarie trec prin mai multe filtre ale Consiliului Superior al Magistraturii, întreaga procedură având loc în intervalul 28 februarie-8 aprilie.

Detalii complete AICI. (M. CONSTANTINESCU)