Magistrații din cadrul Judecătoriei Piatra Neamț au soluționat dosarul unui accident de circulație soldat cu decesul unei tinere mame. Șoferul vinovat a primit o pedeapsă cu suspendare, dar pe parte civilă au fost acordate daune de peste 1,1 milioane de lei, cea mai mare parte a banilor revenind copiilor victimei, doi minori de 6, respectiv 7 ani.

Accidentul a avut loc în urmă cu aproape 3 ani, pe 26 septembrie 2020, în localitatea Roznov. Atunci, acuzatul se afla la volanul mașinii în care se afla și viitoarea victimă, copiii acesteia și concubinul ei. Ajuns la o intersecție, șoferul nu a respectat semnificația indicatorului „oprire”, a ieșit în drumul principal, fiind acroșat de o mașină de mare tonaj care circula regulamentar.

Daune de peste un milion de lei pentru un accident mortal, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn urma impactului, autoturismul a fost proiectat într-o cafenea. Tânăra mamă a suferit leziuni severe în urma cărora a decedat. Nici unul din șoferii implicați în accident nu era sub influența băuturilor alcoolice. La procesul aflat pe rolul Judecătoriei Piatra Neamț, bărbatul acuzat de săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă a recunoscut faptele. După deliberări, judecătorii au aplicat o pedeapsă de 2 ani de închisoare pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere.

Pe parte civilă au fost acordate daune morale de 300.000 lei către concubinul femeii, celor doi minori le-au fost acordate despăgubiri de câte 400.000 lei, iar fratele victimei a primit 30.000 lei. Au fost acordate și despăgubiri materiale, 13.200 lei cheltuieli ocazionate de înmormântare, plus câte o treime din salariul minim pe economie pentru cei doi minori până la data când vor deveni majori, ori până la 26 de ani dacă vor continua studiile. Decizia Judecătoriei Piatra Neamț nu este definitivă. (G.S.)

Articolul precedentNeamț. Situația posturilor disponibile la angajare în învățământ
Articolul următorPiatra-Neamţ: Se lucrează pe două tronsoane la magistrala de apă. Restricţii de circulaţie pe strada Petru Movilă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.