tg primaria (2)

Primarul Daniel Harpa s-a plâns, la cea mai recentă conferinţă de presă, de joi, 31 octombrie, că datoriile moștenite de actuala administrație locală afectează investițiile.

“Datorită acestui credit nu putem face mai multe investiții în oraș, pentru că trebuie să plătim ratele la BCR. Mai avem restanță la bancă în jur de 85.000 de euro. Voi merge la BCR la București la o nouă întâlnire cu conducerea băncii pentru a renegocia contractul și să-l transformăm în lei. Acest credit împiedică realizarea multor promisiuni pe care le-am făcut în campanie”, a declarat edilul.

Acesta a informat presa și despre investițiile în școli: la Școala Domnească “Grigore Ghica Vodă” s-au făcut investiții de 700.000 de lei, din care s-au achitat la furnizori suma de 27.100 de lei, la Grădinița Nr. 2 s-au investit 29.000 de lei, la Școala Humulești 2.700 de lei și montare camere supraveghere, la Colegiul Național “Ștefan cel Mare” aproape 2 milioane de lei vechi pentru abilitare corpuri clădiri. Edilul a ținut să informeze și de investițiile de la Spitalul Orășenesc “Sf. Dimitrie” care a primit 237.000 de lei de la Consiliul Județean Neamţ, iar Compartimentul de Primiri Urgențe a promit tot de la Consiliul Județean Neamţ suma de 350.000 de lei,  bani pentru care acesta îi mulțumește președintelui Culiță Tărâță. “Mulțumim domnului președinte Culiță Tărâță pentru acest sprijin și sperăm să ne ajute în continuare”, a precizat edilul.

Primarul Daniel Harpa a mai pus accent și pe investițiile în infrastructura orașului, străzi asfaltate finalizate și în curs de finalizare, amenajarea de spații verzi, de parcări, de mobilier stradal, cât și de investiții în ceea ce privește extinderile de rețea de canalizare și apă pe anumite străzi. Edilul a mai amintit și de numeroasele proiecte pentru oraș ce privesc extinderi de rețele canalizare și apă de pe anumite cartiere, cum ar fi Humulești și Blebea, proiectul de continuare a lucrărilor Casei de Cultură care stagnează din lipsă de fonduri. La finalul conferinţei de presă, edilul a anunțat programul evenimentelor de pe lunile noiembrie și decembrie, menționând în același timp că, din cauza unui buget local auster,  veniturile primăriei din taxe și impozite nu ajung pentru investiții. “Până la 31.10.2013 veniturile primăriei din taxe și impozite trebuiau să fie de 7.213.000 de lei din care s-au strâns totuși 6.121.000 de lei, aproximativ 90% din gradul de colectare. Cu banii primiți de la Consiliul Județean Neamţ, în jur de 60.844 de lei, totalul veniturilor noastre ajung la suma totală de 13 milioane de lei vechi”, a mai spus edilul.

Per ansamblu, Primăria Târgu-Neamț, a reușit să realizeze câteva investiții importante, chiar și cu bani puțini și datorii moștenite.

C.T. STURZU