0:00

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) anulează automat, în primele 7 zile ale anului, anumite datorii de până în 40 de lei existente la finele anului precedent.

Articolul 266 din Codul de procedură fiscală prevede „creanțele fiscale restante administrate de organul fiscal central, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului, mai mici de 40 lei, se anulează. Plafonul se aplică totalului creanțelor fiscale datorate și neachitate de debitori”.

Datoriile mai mici de 40 de lei la taxe şi impozite au fost şterse, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAtunci când este vorba despre taxe şi impozite locale, primăriile fiecărei localităţi pot stabili un plafon mai mic de 40 de lei pentru anularea automată la început de an. În Piatra-Neamţ, prin HCL nr. 374 din 22 decembrie 2022, a fost stabilită ştegerea datoriilor mai mici de 40 de lei.

Termenul de șapte zile pentru ștergerea datoriilor fiscale sub 40 de lei este prevăzut în Ordinul ANAF nr. 727/2019. Anularea acestor mici datorii se face deoarece cheltuielile de executare silită sunt mai mari decât sumele ce trebuie recuperate.

A.C.

Articolul precedentInformare meteo de vreme rea, se anunță ploi, iar la munte va ninge
Articolul următorAccident spectaculos: mașina a ajuns în curte, iar ocupanții pe carosabil
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.