Actualul prefect al județului Neamț, George Lazăr, a anunțat că instituția pe care o conduce a făcut reclamație la DNA împotriva fostului prefect, Daniela Soroceanu, în cazul Dulamă. Având în vedere deciziile instanței, George Lazăr a afirmat că există suspiciuni că Daniela Soroceanu a comis infracțiunea de abuz în serviciu.

Totodată Prefectura Neamț va promova o acțiune în regres, solicitând ca banii plătiți cu titlul de venituri lui Laurențiu Dulamă să fie recuperați de la Daniela Soroceanu.

Reamintim că fostul prefect a semnat un ordin prin care l-a demis din funcția de consilier județean și, implicit, din cea de vicepreședinte al CJ, pe Laurențiu Dulamă, susținând că se află în incompatibilitate, pe motiv că firma soției lui are contract cu Apa Serv, iar compania se află în subordinea Consiliului Județean Neamț. În condițiile în care Apa Serv este singurul furnizor de apă din Piatra-Neamț, era evident că ”incompatibilitatea” va pica în instanță, ceea ce s-a și întâmplat. Să vedem cine plătește până la urmă.

C.M.

 

 

Articolul precedentReguli noi și transparente la înscrierea în clasa pregătitoare
Articolul următorEduard Corduneanu – dat afară din Consiliul Județean prin ordin al prefectului