O angajată a unei bănci comerciale din Piatra Neamț a devalizat conturile unui client. În mod repetat, ea a făcut retrageri, fără știrea băncii sau a titularului de cont. Primul care și-a dat seama a fost clientul băncii, acesta găsind în cont mai puțini bani decât știa. Așa s-a aflat de acțiunea ilicită a funcționarului bancar.

Cercetările au stabilit că totul s-a întâmplat în perioada 16 octombrie 2018-30 august 2019, timp în care femeia era angajată la bancă. Având acces la conturi, din unul a făcut 39 de retrageri numerar, sume cuprinse între 300 și cel mult 4.900 de lei. În total, din contul cu pricina au dispărut  91.153 de euro. La un curs mediu de 5 lei, paguba se cifrează la 455.765 de lei. Clientul păcălit a fost despăgubit de bancă. La anchetă, femeia a recunoscut faptele și a fost condamnată la 2 ani 2 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Dacă tot era angajată la bancă, o funcționară s-a „înfruptat” cu peste 91.000 euro din conturile unui client!, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Atrage atenţia inculpatei că, dacă pe parcursul termenului de supraveghere de 3 ani, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere, obligaţiile stabilite sau dacă săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi va dispune executarea pedepsei de 2 ani şi 2 luni închisoare“, conform Tribunalului Neamț.

Pentru recuperarea pagubei, din care femeia a plătit 400 de euro, a fost pus sechestru pe bunurile ei care valorează circa 63.000 lei. Decizia instanței de fond nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău. (G.S.)

Articolul precedentMara Calista: Lege pentru protejarea victimelor violenței domestice
Articolul următorVideo. Conferință de presă. Ceahlăul Piatra Neamț are ambiții mari după promovarea în Liga a II-a
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.