Dacă e atât de periculos, oare de ce mai candidează?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn viceprimar din judeţul Botoşani şi un fost consilier local din judeţul Suceava au fost găsiţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Lor li se adaugă un consilier local (actual) din judeţul Suceava, care e bănuit de conflict de interese administrativ.

Despre Aurel Mititicăi, vice al comunei Răchiți (Botoșani), ANI spune că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 11 octombrie 2013 – 31 mai 2014, întrucât a deținut simultan cu funcția de viceprimar şi calitatea de membru al CA al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Răchiți, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d)  din Legea nr. 161/2003”.

ANI îl “încondeiează” şi pe Viorel Ungureanu, fost consilier local în comuna Dorna Candrenilor (Suceava), despre care se spune că, în perioada exercitării mandatului de consilier local, S.C. Vicusor Serv S.R.L., societate comercială la care UNGUREANU VIOREL deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic, a încheiat cu Primăria comunei Dorna Candrenilor, la data de 14 noiembrie 2013, un contract de prestări servicii masă lemnoasă, în valoare totală de 3.921,24 lei. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”.

În fine, dar nu în ultimul rând, Cezar Aurelian Radu, consilier local la Rădăuți (Suceava) se află în “conflict de interese administrativ”, deoarece “în perioada exercitării mandatului de consilier local a luat parte la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local a Municipiului Rădăuți din data de 28 noiembrie 2013 privind Proiectul de hotărâre referitor la aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli al UAT – Municipiul Rădăuți și modificarea listei obiectivelor de investiții pentru anul 2013, hotărâre prin care i-a fost repartizată suma de 1.131.247 lei Spitalului Municipal Sf. Dr. Cosma și Damian Rădăuți, al cărui director medical este. De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe, RADU CEZAR AURELIAN a votat atât Proiectul referitor la aprobarea modificării și completării statului de funcții al Spitalului Municipal Sf. Dr. Cosma și Damian Rădăuți cât și Proiectul de hotărâre privind aprobarea casării mijloacelor fixe și a obiectelor de inventar ce aparțin Spitalului Municipal Sf. Dr. Cosma și Damian Rădăuți. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 75 şi art. 77, alin. (1)  şi (2) din Legea 393/2004”.

Dacă e atât de periculos, oare de ce mai candidează? (ZCH NEWS)

Articolul precedentUn vice şi 4 consilieri din Neamţ “încondeiaţi” de ANI
Articolul următorGALERIE FOTO Şapte kilometri de plase monofilament descoperite în timpul unor percheziţii!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.