pmuntele ceahlaulConsilierii judeţeni au aprobat un proiect de hotărâre pentru aprobarea documentaţiei tehnico-economice de „Eliminare puncte periculoase pe trasee montane din Ceahlău”, în valoare totală de 185.320 de lei, din care lucrările de construcţii-montaj ajung la 147.440 de lei.

Cele trei trasee care nu îndeplinesc criteriile de omologare sunt: Duruitoarea – Cabana Dochia, Izvorul Muntelui – Poiana Maicilor – Ocolaşul Mic – Dochia şi Taşca – Neagra – Dochia.

Astfel, pe traseul Duruitoarea – Cabana Dochia, se vor înlocui balustradele şi scările de acces şi se vor închide şi delimita două poteci.

Pe traseul Taşca – Neagra – Dochia, se va marca traseul prin montarea de stâlpi santinelă în zona dintre Vârful Verdele şi Poiana Maicilor şi prin refacerea marcajelor de pe copaci şi stânci.

Pe cel de-al treilea traseu, vor fi montate o balustradă de protecţie şi un panou de avertizare în zona punctului de Belvedere. Totodată, vor fi montate o balustradă şi scări în porţiunea de grohotiş dintre jgheabul Ursăriei şi Piatra Lată din Ghedeon.

Andreea AMARIEI

Articolul precedentVezi cu cine s-a mai asociat judeţul Neamţ ca să finanţeze diverse activităţi
Articolul următorLa noapte, trecem la ora de vară
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.