0:00

A XXIX-a ediție a concursului internațional de interpretare muzicală „Emanuel Elenescu” se va desfășura în perioada 28-30 noiembrie la Piatra Neamț și va fi dedicată Zilei Naționale a României. Gazda acestei ediții este Central Plaza Hotel și publicul meloman este invitat la concertul de deschidere din seara de 28 noiembrie, la ora 18, în sala Millenium, intrarea fiind liberă.

Cvartetul „Tiberius” în concert extraordinar la deschiderea concursului „Emanuel Elenescu”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În prezența juriului internațional, concertul extraordinar va fi susținut de cvartetul „Tiberius”, prestigiosul ansamblu al Filarmonicii din Târgu Mureș. „Copiii şi muzica, cel mai sensibil mod de a înţelege de unde poate începe cunoaşterea frumuseţii vieţii. Copiii şi muzica, daruri de care este bine să avem grijă, pentru a modela caractere şi gândirea, pentru a înnobila sufletele. Copiii şi muzica, prin talent, strădanie, îndrumare specifică, vor fi din nou în centrul atenţiei la Piatra Neamţ pentru a parcurge cu emoţii o nouă ediţie,  a XXIX-a, a cunoscutului Concurs  internaţional de interpretare muzicală „Emanuel  Elenescu”.  Este gestul generos al organizatorilor de a crea un nou spaţiu al libertăţii de exprimare sonoră, de educaţie elegantă cum numai muzica o poate oferi, de încurajare şi evaluare de către juriul compus din personalităţi cu notorietate, în acelaşi timp de menţinere înactualitate a personalităţii dirijorului Emanuel  Elenescu, născut la 8 martie 1911 în la Piatra Neamţ”, spune conf. univ. dr. Vasilica Stoiciu-Frunză de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași și directorul artistic al concursului. După probele pe secțiuni, în ultima zi, pe 30 noiembrie, vor avea loc gala laureaților la secțiunea muzică tradițională, de la ora 16 și gala laureaților secțiunii muzică clasică, de la ora 18. Organizatorii acestei ediții sunt Liceul de Arte „Victor Brauner” Piatra Neamț și Asociația de părinți „Victor Brauner” cu sprijinul Primăriei Municipiului Piatra Neamț, alături de Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Ministerul Educației și Cercetării, Consiliul Județean Neamț, Centrul de Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț și parteneri. (C.I.)

Articolul precedentUn bărbat intoxicat cu fum din cauza unei oale
Articolul următorO nouă incompatibilitate la Consiliul Județean Neamț