0:00

Într-o lume în care abilitățile de comunicare au devenit esențiale, un curs inovator are ca scop pregătirea tinerilor vorbitori pentru prezent și viitor. În perioada 11 octombrie-13 decembrie 2023, Asociația pentru Dezvoltare și Învățare Experiențială aduce la Biblioteca Județeană „G. T. Kirileanu” Neamț cursul practic THE SPEECH GAME, destinat elevilor cu vârsta între 10 și 15 ani.

Sub îndrumarea trainerului și expertului în comunicare Mihai Parfeni, cursul pune accent pe învățarea prin experiențe practice. Programul include 8 ședințe ce oferă participanților un context captivant pentru a-și dezvolta abilitățile de public speaking și pentru a-și învinge temerile legate de vorbitul în public. Cursul acoperă o gamă variată de teme ce contribuie la dezvoltarea unei abilități cheie: comunicarea eficientă. Elevii vor explora aspecte precum încrederea în sine și gestionarea emoțiilor, fiind învățați să facă față anxietății și să-și exprime ideile într-un mod coerent și captivant.

Curs experiențial de public speaking, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn alt punct important al programului este arta storytelling-ului. Participanții vor învăța cum să creeze povești memorabile și să capteze atenția audienței prin intermediul povestirilor cu sens. Pregătirea nu se oprește doar la comunicarea verbală, iar elevii vor explora și elementele comunicării nonverbale și paraverbale, învățând cum să-și folosească gesturile, expresiile faciale și tonul vocii pentru a-și susține mai eficient mesajul. Participanții vor avea ocazia să-și dezvolte abilitățile de dicție și să primească feedback personalizat pentru a-și perfecționa discursul.

Cursul se va încheia cu o gală specială în care absolvenții vor putea demonstra abilitățile dobândite. Cu toții vor avea ocazia să-și susțină discursurile în fața unei audiențe prietenoase, marcând astfel momentul de tranziție spre a deveni vorbitori siguri și carismatici. Cursul este limitat la o grupă de maxim 10 persoane, asigurând o atenție individualizată și o experiență de învățare autentică. (G.S.)

Articolul precedentUrsoaica cu pui a revenit la Poiana Teiului
Articolul următorPiatra-Neamț: Adolescentă lovită de o mașină pe trecerea de pietoni
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.