Curățenie la noul consiliu local de frica ANI, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConsilierii locali votați de pietreni pe 5 iunie și-au primit joi, 9 iunie, certificatele doveditoare ale mandatelor. Va urma validarea respectivelor mandate, în termen de 20 de zile de la data alegerilor, după care, în termen de 15 zile, fiecare va trebui să-și rezolve eventualele probleme de incompatibilitate, dacă vor dori să rămână consilieri. Până la a se ajunge la ANI, consilierii, înainte de a depune jurământul, vor trece prin verificările celor din comisia de validare.

Un consilier care se pregătește deja pentru a-și ocupa fotoliul este Romel Alexandru Bîrjoveanu. „Sunt consilier parlamentar, dar nu sunt funcționar public, astfel încât nu este stare de incompatibilitate cu funcția de consilier local. Totodată, sunt administratorul unei firme, din care voi ieși în momentul în care se va valida mandatul de consilier local”, a declarat Romel Bîrjoveanu, ales consilier local pe lista PNL.

Chirurgul Alexandru Juncu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Neamț, a declarat că, atâta timp cât este vorba de interimat, nu s-ar găsi în stare de incompatibilitate. „Încă nu m-am hotărât cu privire la ceea ce voi face. Momentan, nu aș fi în incompatibilitate, pentru că este vorba de manager interimar, dar chiar nu m-am hotărât”, a precizat medicul Juncu.

Parlamentarii Liviu Harbuz și Cătălin Drăgușanu, ocupând o funcție publică, trebuie să se decidă dacă vor renunța la deputăție sau la fotoliul de consilier local și, la cum au declarat până acum, s-ar putea să rămână pe funcțiile publice pe care le ocupă deja, lăsând astfel loc supleanților de pe listele de partid: Laurențiu Andrei, respectiv Cătălin Misăilă.

Validarea consilierilor se face în termen de 20 de zile de la data alegerilor, deci cel mai târziu de 25 iunie, însă, doar dacă se respectă și Hotărârea Autorității Electorale Permanente, care precizează că, în termen de 15 zile de la data desfășurării alegerilor, mandatarii financiari ai partidelor politice trebuie să depună la AEP rapoarte detaliate ale veniturilor și cheltuielilor electorale. Cu alte cuvinte, dacă cei de la partide așteaptă până la data limită, validarea se mai poate face doar în cinci zile, prin ordin al Prefectului de Neamț. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentDin nou, accident mortal în Neamţ, pe E85!
Articolul următorGALERIE FOTO TÂRGU NEAMŢ, mica Veneţie!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.