Miercuri, 15 mai, cu începere de la ora 18:00, pe stadionul “Ceahlăul” din Piatra Neamţ, este programată finala Cupei României-faza judeţeană. Se vor confrunta două dintre echipele calificate în play-off-ul Ligii a IV-a, Bradu Borca şi Victoria Horia. Formaţia de pe Valea Muntelui va fi nevoită să dispute finala fără căpitanul Ionuţ Gavril. Acesta a fost eliminat în manşa retur a semifinalei cu Ozana Târgu Neamţ şi a fost suspendat un joc, adică tocmai finala.

“Cred că este prima oară în istoria echipei, când jucăm finala Cupei la nivel judeţean. Ne dorim să o şi câştigăm pentru domnul primar, pentru domnul Jigane, pentru suporterii noştri. Trebuie să ne luăm şi revanşa după înfrângerea din campionat. Gavril şi Moisi sunt ambii suspendaţi şi ne vor lipsi. Dar venim după un joc bun şi un rezultat bun la Răuceşti şi ne dorim victoria”, a declarat Răzvan Gorea, delegatul echipei Bradu Borca.

“Plecăm clar cu şansa a doua. I-am văzut duminică la Răuceşti. Sunt o echipă foarte bună. Practic, noi ne-am făcut treaba, nu am avut ca obiectiv câştigarea Cupei. Bine că am ajuns în finală, unde vom vedea ce se va întâmpla. Consider că am avut un parcurs foarte bun şi în campionat şi în cupă, în condiţii financiare modeste”, a precizat Bogdan Găucan, antrenor-jucător la Victoria Horia.

Partida, la care şi-au anunţat prezenţa majoritatea oficialilor echipelor din fotbalul judeţean, dar şi suporteri de la Borca şi Horia, va fi arbitrată de Bogdan Florea, ajutat la cele două tuşe de asistenţii Alexandru Andrei Roman şi Răzvan Andrei. Observatori vor fi George Ciprian Gheorghe şi Puiu Anghel. Câştigătoarea finalei de mâine va reprezenta judeţul Neamţ în Cupa României, sezonul 2019-2020. (M. CONSTANTINESCU)