Un accident produs astăzi, 29 iunie, la ieșirea din județul Neamț, de la Hanu Ancuței spre Iași, a fost cauzat de neacordarea priorității. O femeie a decedat și opt persoane sunt rănite, între care un copil de 11 ani în stare mai gravă care a fost dus cu elicopterul SMURD la Iași. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că șoferul autoturismului care venea din județul Neamț, de pe DC 104 Hanu Ancuței, a intrat în intersecția cu DJ 208, la Mogoșești, fără a acorda prioritate unui autoturism care circula regulamentar de drumul județean.

foto arhiva

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, a reieșit că un bărbat de 43 de ani conducea autoturismul pe DC 104 și la intersecția cu DJ 208 nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism care circula regulamentar pe DJ 208. În urma impactului au rezultat mai multe victime, între care o persoană decedată, la momentul apelului fiind vorba de cinci persoane rănite. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și sunt în curs pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a declarat Diana Iacob, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Pompierii de descarcerare au intervenit pentru scoaterea a două persoane rămase blocate în ambele mașini implicate, între care una înmatriculată în Neamț. O femeie de 78 de ani nu a mai putut fi salvată de echipajele medicale de ambulanță, iar copilul era în stare gravă, fiind transportat cu elicopterul SMURD la spitalul de copii „Sfânta Maria” Iași. Doar o persoană nu a dorit ajutor medical, iar printre răniți sunt și patru copii.

Traficul în zonă a fost îngreunat pe DN2, mai mult timp, informează Centrul Infotrafic al Poliției Române.

(C.I.)