pietricica turism

Un autoturism achizitionat la mana a doua va avea intotdeauna unele probleme ascunse. Niciun proprietar nu va fi cinstit 100% in ce priveste defectiunile masinii sale, asa ca te vei trezi probabil la un moment dat ca bateria a murit, ca stergatoarele nu functioneaza, ca exista urme de rugina pe care nu le-ai observat si tot asa. Evident ca sfatul cel mai bun pe care il poti primi, inainte de a face aceasta achizitie, este sa fii atent la absolut orice problema ce s-ar putea ivi, sa cercetezi in detaliu, doar asa vei reduce cheltuielile ulterioare.

Vrei un look deosebit pentru autoturismul tau nou, dar second-hand? Nimic mai simplu! Fii pregatit sa cheltuiesti ceva banuti si sa iti pui la contributie inclusiv imaginatia! Dupa o vizita la service, mecanicul iti va repara acele defectiuni pe care nu le-ai observat, apoi va trebui sa incerci sa ii oferi un aspect ingrijit, elegant, chiar daca modelul a incetat sa mai fie fabricat de acum 20 de ani.

Iata ce trebuie sa faci ca masina ta la mana a doua sa fie ca noua:

  • Probabil ca ai cumparat-o deja spalata si curatata bine de catre proprietarul care si-a dorit sa obtina cel mai bun pret pe ea, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa ii oferi si tu o vizita la spalatoria auto. Pana la urma nu ai de unde sa stii daca fostul proprietar a facut aceasta operatiune sau nu, daca nu cumva a transportat cu ea animale sau diferite substante, daca nu exista pete de lichide, alimente etc. Dupa ce va fi igienizata, aspectul sau se va imbunatati considerabil;
  • De cele mai multe ori, o masina second-hand nu va fi vanduta cu un acumulator nou-nout pentru ca ar insemna costuri suplimentare pentru fostul proprietar, iar acesta nu si le doreste. Tu vrei sa fii sigur ca pleci la drum si nu ramai in drum cu ea, asa ca alege bateriile auto de la Varta si descopera acumulatorul care se potriveste autoturismului tau. O masina care ramane in drum din cauza bateriei moarte nu face o impresie buna, nu-i asa?
  • Schimba parbrizul daca este spart sau ciobit, la un moment dat se va crapa de tot poate chiar in timpul mersului. Acest lucru poate pune in pericol viata ta, dar si a celorlalti participanti la trafic. Sticla farurilor poate fi matuita, iar acest lucru aduce un prejudiciu atat aspectului exterior al masinii, cat si iluminarii de noapte, ce poate fi deficitara. Daca exista diferente mari intre cele doua faruri la acest capitol, atunci o mare probabilitate este ca masina sa fi suferit vreun accident;
  • Rugina poate sa apara brusc, imediat dupa ce ai ajuns cu autoturismul acasa pentru ca fostul proprietar a incercat sa ascunda cum a putut aceasta problema inestetica, dar care i-ar fi pus piedici serioase in incercarea de a o vinde. Nu incerca sa faci reparatia de unul singur, s-ar putea sa dai gres, mai bine apeleaza la specialisti. Nu costa mult, iar rezultatul va fi unul foarte bun, caroseria aratand ca noua.

Mai sunt si alte aspecte la care te poti gandi pentru a oferi masinii tale un aspect cat mai ingrijit, dar cele prezentate, intr-adevar, pot face diferenta.