Cum s-a făcut de râs șeful AJVPS: la flagrant, a aruncat coletul cu șpaga, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMagistrații din cadrul Tribunalului Neamț au făcut publică motivarea hotărârii prin care s-a decis plasarea în control judiciar a șefului AJVPS Neamț Neculai Robu și a paznicului de vânătoare Cumpătă Nicolae. Cei doi ar fi cerut șpagă, iar în momentul în care Robu ar fi primit de la denunțător camera cu termoviziune solicitată, bun în valoare de 18.000 de lei, ar fi primit pachetul fără să pună întrebări suplimentare. Se întâmpla pe 16 aprilie dar, la vederea oamenilor legii care au organizat flagrantul, Robu a aruncat coletul la câțiva metri, demers care nu i-a ajutat câtuși de puțin.

Totul a început pe 10 aprilie, când Robu și Cumpătă au mers acasă la un vânător cu experiență și l-au acuzat pe acesta, dar și pe un amic al său, de posibile fapte de braconaj ce ar fi avut loc pe 9 aprilie, când a fost ucisă o ciută a cărei valoare era de 12.000 de euro. Au afirmat că sunt dispuși să ajungă la o înțelegere pentru a nu sesiza anchetatorii, iar la schimb au cerut o sponsorizare pentru AJVPS.

Apoi au renunțat la sponsorizare și au cerut de la vânător o cameră cu termoviziune, iar de la amicul lui o dronă. Pentru acuze de luare de mită și complicitate la faptă, procurorii au cerut arestarea preventivă a celor doi, însă judecătorii au decis plasarea sub control judiciar (amănunte aici și aici).

(G. S)

Articolul precedentPolițist local reținut pentru acuzații de viol și agresiune sexuală
Articolul următorSalvat ca prin minune după ce a rămas blocat sub un trailer
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.