Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamț mai primește sesizări doar prin mijloacele clasice de comunicație. Forma scrisă a sesizărilor pe care cei nemulțumiți de condițiile de muncă, de neplata salariului, de nerespectarea programului de lucru, de neacordarea concediului legal de odihnă și multe alte aspecte vor fi primite doar dacă sunt transmise prin poștă, dacă sunt depuse la cutia poștală din holul instituției sau sunt depuse personal.

„Până acum primeam sesizările și telefonic, prin e-mail, prin fax și alte mijloace moderne de comunicare. Din 25 mai, o dată cu intrarea în vigoare a Regulamentului Uniunii Europene 679/2016 privind protecția persoanelor fizice la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor informații, sesizările se primesc și prin surse electronice numai dacă acestea sunt protejate. Altfel, rămân disponibile celelalte căi de transmitere a sesizării: în plic închis prin poștă, depusă personal, introdusă în cutia noastră de la intrarea în sediu, cutie poștală aflată permanentă sub cheie aflată în răspunderea unei singure persoane. Nu primim și nici nu comunicăm informații telefonic, de pildă, dacă acestea cuprind date personale de identificare”, afirmă juristul Ioan Popescu, șeful ITM Neamț.

Aplicarea Regulamentului UE 679 merge până acolo încât și la nivel instituțional, ITM Neamț comunică documente oficiale în plic închis, inclusiv corespondența cu instanțele sau poliția. Această măsură de siguranță privește acele documente din dosarele de cercetare ale accidentelor de muncă, din dosarele aflate în curs de judecată și care conțin datele de identificare ale persoanelor implicate. (C.I.)

Articolul precedentL5 Vulturul Costişa-Arsenal Văleni 2-1 (1-1) * Alte rezultate * Clasament
Articolul următorCaravana Copilăriei la Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.