Cum își îngrijesc moldovenii barba? Află ce NU ar trebui să faci în sezonul rece, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSezonul rece aduce cu el mai multe obiceiuri de îngrijire pentru piele, dar și pentru păr. Temperaturile scăzute, vântul și umezeala au tendința de a usca excesiv barba și tenul, atât cel matur, cât și cel tânăr. În plus, există anumite practici care pot influența într-un mod negativ mecanismele naturale de apărare ale corpului.

În continuare vei descoperi, în acest articol, metode eficiente de îngrijire pentru sezonul rece, dar și obiceiurile ce pot pune în pericol sănătatea părului și a pielii tale pe timp de toamnă și de iarnă.

Ce nu ar trebui să faci în sezonul rece?

Pentru o creștere sănătoasă a părului facial, cel mai important este să îngrijești cum se cuvine pielea tenului. În special pentru bărbații ce au o barbă mare, la care nu doresc să renunțe în sezonul rece, pielea tenului nu se poate oxigena cum se cuvine și pot apărea iritații, uscăciune, mâncărime. În plus, și orele suplimentare și stresul sunt factori pentru căderea și deteriorarea părului. De aceea, este bine să eviți anumite acțiuni ce pot dăuna și mai mult pielii feței:

  • evită spălarea excesivă: dacă în sezonul cald, transpirația este mai abundentă și trebuie eliminată în mod constant, în sezonul rece, o spălare excesivă, și mai ales cu săpunuri ce usucă pielea, poate elimina stratul protector de sebum pe care pielea și-l creează pentru a rezista intemperiilor. Cel mai indicat este să apelezi o dată pe săptămână la un bărbier. Poți opta pentru serviciile oferite de Barber-deluxe, iar după o sesiune de întreținere a bărbii cu prosop la cald, vei simți diferența. Dacă totuși nu poți renunța la obiceiul de a spăla zilnic barba, folosește o cantitate mică de cremă hidratantă cu uree 15-20%, după fiecare spălare. În acest fel vei reface bariera de protecție a pielii, aceasta rămânând hidratată pentru mai mult timp.
  • evită uscarea bărbii cu uscătorul de păr: uscătorul de păr trebuie folosit doar la nevoie. Cu cât vei reuși să oferi mai des părului posibilitatea de a se usca natural, cu atât el va fi mai puternic și mai sănătos. Căldura degajată de uscător deshidratează părul și îl face mai fragil. Acesta se va rupe mai ușor și, cu timpul, va deveni mai greu de aranjat.
  • evită uscarea bărbii prin mișcări de frecare cu prosopul: mișcările agresive cu prosopul la nivelul pielii și părului nu fac decât să stimuleze circulația sanguină, ceea ce este un lucru foarte bun pentru piele la nivel intern, însă extern, părul are de suferit. Atunci când este ud, părul este mai fragil și se rupe mai rapid. De aceea, mai ales în sezonul rece, este bine să eviți această practică. Poți, în schimb, să tamponezi tenul și barba în mod gentil și să lași pe cât posibil părul să se usuce natural.
  • evită folosirea unei cantități mari de produse de styling: o barbă mare nu are nevoie de o cantitate mai mare de produs de îngrijire. Uleiul de barbă, de exemplu, este folosit doar 1-2 picături și se masează pe față în mod ușor. Ceara de styling, de asemenea, trebuie aplicată într-o măsură cât un bob de mazăre, fiind suficientă pentru a aranja firele rebele fără a încărca excesiv barba.

În concluzie, dacă îți iubești barba, vei reuși să urmezi pașii de mai sus și să faci ca îngrijirea ei să nu fie un chin. Folosind produsele și tehnicile corecte, îți poți ușura semnificativ viața.

 sursa foto: shutterstock.com

Articolul precedentL2 U Cluj a suferit două înfrângeri consecutive cu Enache pe banca tehnică; Aerostar învinge Petrolul cu 4-1!
Articolul următorA venit toamna! Cum să aduci culorile acestui anotimp în viața ta
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.