Cum începe anul școlar în Neamț?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNe-am obișnuit ca începuturile de an școlar să vină cu scandaluri, probleme cu autorizațiile, școli insuficient finanțate, cadre didactice nemulțumite. În fiecare an povestea pare că se repetă, cu foarte puține elemente de noutate. Anul acesta avem un compendium la clasa a V-a în loc de manuale, un manual de sport a cărui utilitate rămâne controversată dar și vechi probleme cum sunt școli care încă așteaptă autorizația de la ISU, reparații și igienizări pe ultima sută de metri, probleme cu paza și protecția și altele.

Pentru Inspectoratul Școlar Neamț toate acestea sunt rutină și din punctul său de vedere, lucrurile sunt aproape de finalizare pentru începutul anului școlar. Aproximativ 70.000 de elevi vor răspunde „Prezent!” la deschiderea anului școlar, în data de 11 septembrie în 126 de unități școlare. Conform declarației inspectorului școlar general, Viorel Stan „toate unitățile școlare din noua rețea pentru județul Neamț sunt în stare de funcționare”, nicio școală nefiind închisă.

În ceea ce privește cadrele didactice, mișcările în front continuă. Ultima repartiție majoră pentru profesori se va anunța în data de 8 septembrie, alte schimbări minore putând avea loc și după această dată. (V.B.)

Articolul precedentPăstrăveni se pregăteşte de Ziua comunei
Articolul următorScandal în familie: femeia a dat cu sticla, bărbatul cu cuțitul
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.