Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește o nouă prelegere-dialog în cadrul proiectului „Cultura sănătății“, susținută de scriitorul și psihologul Vasile Baghiu. „De ce este sănătos să facem mișcare?“ este tema întâlnirii ce va avea loc pe 19 iulie, de la ora 10.30, în Sala Info-Club 2.

„Cultura sănătății“, prelegeri la Biblioteca Județeană Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Cultura sănătății“ este un proiect de educație pentru sănătate inițiat de Direcția de Sănătate Publică Neamț și găzduit de Biblioteca Neamț. Proiectul este dedicat comunității și, cu precădere, mediului școlar, în scopul informării cu privire la conceptul de sănătate în sensul de îmbunătățire a calității vieții și evoluează pe mai multe planuri principale: biologic-medical, psihologic, emoțional, social, profesional, cultural, spiritual, comunicațional. De asemenea, prin tematica proiectului sunt promovate valorile importante ale vieții personale și sociale (onestitatea, prietenia, dragostea, familia, respectul, empatia, disciplina, curajul, educația, fairplay-ul, cultura etc.), care influențează calitatea trăirilor și starea de sănătate.

Promotorul acestui proiect este psihologul și scriitorul Vasile Baghiu de la Direcția de Sănătate Publică Neamț, Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății. Vasile Baghiu este scriitor, creatorul „himerismului poetic“, autor al mai multor volume de poezie și proză. Este prezent cu traduceri din opera sa în diferite spații culturale din străinătate. De asemenea, este fondator al primei reviste de educație pentru sănătate din România și autor de manuale de specialitate medicală. (G.S.)

Articolul precedentFOTO&VIDEO Adolescent înecat în Prut
Articolul următorL2 CSM Ceahlăul a făcut egal în amicalul cu FC Braşov
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.