pietricica turism

Un bărbat din comuna Epureni (Vaslui) a fost reţinut, duminică, 17 decembrie, pentru 24 de ore, de către procurorii DIICOT Vaslui, care îl acuză de “săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, cultivare și deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu”.

“În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că inculpatul Maftei Velu Cornel a iniţiat o cultură de cannabis, în locuința din comuna Epureni, județul Vaslui, unde acesta locuiește fără forme legale. Inculpatul a plantat cannabis atât în locuință, cât și în grădină, unde și-a amenajat un solar, iar din cannabisul recoltat a consumat sau a distribuit altor persoane”, se precizează într-un comunicat de presă al DIICOT Vaslui.

Duminică, 17 decembrie, procurorii DIICOT Vaslui, împreună cu poliţişti de la Combaterea Criminalităţii Organizate Vaslui, au efectuat 4 percheziții (trei în Epureni şi una în municipiul Bârlad). În urma acestora, au fost descoperite și ridicate două telefoane mobile, 4 cartele telefonice, bani, două cântare electronice şi obiecte folosite în laboratorul improvizat.

“De asemenea, a fost ridicată o cantitate de aproximativ 20 de kilograme substanţă vegetală de culoare verde, precum şi mai multe seminţe, susceptibile a avea efecte psihoactive, acestea urmând a fi expertizate. Inculpatul a fost prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, potrivit aceleaşi surse. (ZCH NEWS; FOTO: DIICOT Vaslui)