0:00

Culmea vigilenței: dosar penal pentru 10 boabe de fistic, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiStimulentele oferite de directorii hipermarket-urilor agenților de pază, pentru a le spori vigilența, se dovedesc o idee bună. Rar scapă cineva din magazin cu vreun produs dosit prin buzunar și neplătit. Problema este că n-ar fi rău să se găsească o soluție „locală” pentru furturile cu prejudiciu foarte mic, pentru că altfel se ajunge la situații ridicole, în care se întocmește dosar penal pentru o baterie de ceas sau o ciocolățică de 1 leu și 15 bani.

„Am avut dosar penal pentru 10 boabe de fistic”, a declarat comisarul șef Radu Berejan, șeful Poliției Piatra-Neamț. „Societățile de pază ne sesisează și trebuie să întocmim dosar, ca la orice furt. Am avut și cazuri hilare. De exemplu, un bărbat care a făcut cumpărături de peste 100 de lei și la un moment dat și-a amintit că trebuia să ia o baterie și, în loc s-o pună în coș a băgat-o în buzunar”.

Statisticile pe 6 luni arată că infracțiunile contra patrimoniului au scăzut în primul semestru al acestui an cu 264 față de aceeași perioadă a anului trecut (de la 1003 la 739), iar numărul furturilor s-a diminuat de la 703, la 504. Furturile din buzunare, poșete și genți au scăzut de la 122, la 101, iar cele din autoturisme de la 63, la 49. A crescut, în schimb, numărul dosarelor penale pentru furturi din magazine, de la 58, la 81, multe din ele cu un prejudiciu de câțiva lei, care a și fost recuperat pe loc.

C.M.

Articolul precedentNeamț: Consiliul județean pregătește post de administrator de județ
Articolul următorAccidentul cu 3 morți de la Căciulești: șoferul avea alcoolemie de 3,3 la mie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Furtul, este furt, indiferent de valoarea bunului sustras. Datoria politiei este sa deschida dosar penal pentru orice furt, iar procurorul de caz/instanta sa decida ce se va intampla mai departe. Cred ca este bine sa se deschida dosar penal chiar si pentru 10 boabe de fistic pentru a da un semnal celor care vor fi tentati pe viitor sa comita infractiuni.

Comentariile sunt închise.