pietricica turism

accident genericaDupă ce s-a gândit şi s-a răzgândit, un tânăr de 21 de ani din Secuieni a nunţat poliţia, în dimineaţa de 6 iulie, că în seara precedentă, pe la ora 19, a fost victima unui accident rutier. Tânărul a declarat că a fost lovit de un autoturism în timp ce traversa DJ 158, fără să se fi asigurat în prealabil, iar şoferul a plecat de la locul accidentului. Ulterior, conducătorul auto, în vârstă de 20 de ani, a convenit cu victima sa să spună la spital că a căzut, pur şi simplu, din picioare.

A doua zi, în același loc, polițiștii i-au făcut o surpriză: „Conducătorul auto a fost depistat ieri, orele 09.25, pe DJ 158 în localitatea Secuieni, în timp ce conducea acelaşi autoturism”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „La momentul depistării, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind pozitiv, fapt pentru care i-a fost reținut permisul de conducere. Se efectuează în continuare cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul și sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului”.

În cazul unui accident cu fugă de la locul faptei este important ca martorii sau chiar victima, dacă este în stare, să reţină numărul de înmatriculare al autovehiculului , tipul şi culoarea, eventual avariile şi, mai ales, direcţia în care a plecat. Imediat trebuie anunţaţi poliţiştii prin apelarea numărului unic de urgență 112!

În după-amiaza de 6 iulie s-a produs un alt accident la Tupilaţi, unde o fetiţă de 6 ani, a fost lovită de o maşină, tot în timp ce traversa neregulamentar. Şoferul care a accidentat-o, un bărbat de 37 de ani din Piatra-Neamţ, nu se afla sub influenţa alcoolului. Copila a suferit contuzii şi un traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoştinţei, motiv pentru care mediciii au transferat-o la Spitalul de neurochirurgie din Iaşi.

Având în vedere că este vacanţă, poliţiştii fac apel la părinţi să caute soluţii şi să nu-şi lase copiii nesupravegheaţi în perioada în care ei se duc la serviciu. De asemenea, este important ca tuturor copiilor să li se explice regulile de circulaţie şi faptul că drumurile şi spaţiile din apropierea carosabilului nu sunt locuri de joacă.

C. Mircea