culita tarata 01

* şeful CJ are promisiuni că reprezentanţii PSD vor aproba caietul de sarcini pentru depozitul de deşeuri de la Girov

Alianța PSD – UNPR – PC pentru alegerile europarlamentare de la finele lunii mai nu-i provoacă mare spaimă președintelui UNPR Neamț, Culiță Tărâță, deși este mai mult decât cunoscută relația tensionată cu șeful PSD, deputatul Ionel Arsene. Deși Tărâță recunoaște că nu se iubesc, spune în același timp că nu sunt nici în război: „Nu înseamnă că e război dacă ai contradicții de idei cu un președinte, un vicepreședinte. Relația în campanie va fi normală. Nu vom merge braț la braț. Nu-mi place situația de braț la braț, mai bine mergi punctual pe probleme, cu fruntea sus”, a declarat președintele Tărâță. Acesta nu a vrut să fie foarte clar în declarații când a fost întrebat cine conduce, din punctul său de vedere, PSD: Ionel Arsene, Ioan Chelaru sau Liviu Harbuz. „Nu sunt în măsură să spun, nu sunt din interior”, dar a precizat că îl preferă pe Arsene, pentru că „m-am obișnuit”.

Despre oamenii din subordine, Tărâță a vorbit numai de bine. A declarat că speră ca Gheorghe Neculae să fie viitorul subprefect, dar nu știe ce se va întâmpla la nivel de deconcentrate. Nici despre Alin Antochi nu și-a dat cu părerea.

“Așa se zice că va fi secretar la Ministerul Justiției, nu știu. Nu se pune problema să nominalizez eu pe cineva. Nu vine de la județ un șef de partid să spună. Oricum, nu sunt de acord cu chestiunile astea: pleacă o echipă, vine o alta. Nu e normal, de-asta sunt probleme în economia românească, deoarece se numesc pe criterii politice anumite cadre ce nu fac cinste și față obligațiilor”, a mai spus președintele Tărâță, care a subliniat faptul că oamenii din subordine „nu-l trag de mânecă” pentru vreo funcție lăsată acum liberă prin plecarea liberalilor de la Guvernare și din deconcentrate. În schimb, acesta a spus că este mândru de Gabi Farcaș, Constantin Sandu sau Constantin Iacoban, recunoscând că și în alte partide sunt oameni de valoare.

Pace pe caietul de sarcini

Președintele CJ Neamț, Culiță Tărâță speră că la următoarea ședință a legislativului nemțean, caietul de sarcini privind licitarea operării depozitului județean de deșeuri de la Girov, va fi în sfârșit aprobat. Culiță Tărâță spune că, deși a încercat în mai multe rânduri, să explice că respectivul caiet este întocmit conform cerințelor UE, consilierii nu au fost de acord cu conținutul acestuia.

arsene (1)

”În urma unei discuții întâmplătoare cu președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, care a avut loc pe scările Consiliului Județean, în urmă cu 3 zile, eu sper că respectivul caiet de sarcini va fi votat în sfârșit și de consilierii PSD care sunt majoritari în CJ. Mai mult decât ce s-a făcut până acum nu se poate face la acel caiet de sarcini și este foarte important să fie aprobat pentru că altfel, mai departe nu se poate desfășura licitația privind atribuirea către un operator a depozitului județean de deșeuri, depozit construit print proiectul european Sistem Integrat al Deșeurilor în județul Neamț. Dl. Arsene a spus că au dezbătut toți consilierii, au înțeles despre ce este vorba și că vor vota. Ionel Arsene a spus că va trece, e un lucru îmbucurător. Eu sunt oricum obligat să-l pun pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CJ Neamț”, a declarat președintele Culiță Tărâță.

Claudia MATEI
Irina CĂLIN

Articolul precedentCJ vrea înapoi banii de la fotbal
Articolul următorCum se repară “scorurile” de la simulări?

1 COMENTARIU

  1. ARSENE SE ASAMANA CU PRIMARUL DE COSTANZA MAZARE SI LA FIGURA SI LA PARTID OARE PIETRENI SUNT CA SI CONSTANZENI?

Comments are closed.