pietricica turism

Potrivit minutei publicate de Curtea de Apel Bacău, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț trebuie să respecte o serie de interdicții pe perioada cât se află sub control judiciar. Cele mai importante se referă la a nu lua legătura, direct sau indirect, cu o serie de persoane din cele două dosare în care este acuzat de trafic de influență. Este vorba de prefectul de Neamț, Vasile Panaite, de subprefectul de Neamț, Iulian Jugan, de primarul comunei Dobreni, Crețu Vasilica, de consilierul său personal, Valeriu Andrița, de Ionel Careja, care a avut calitatea de director a SC Construcții Hidrotehnice SA Iași, Gheorghe Ștefan, fostul primar al municipiului Piatra Neamț, cunoscutul om de afaceri Adrian Porumboiu, deputatul Mihai Lupu și alții.

De asemenea, el nu poate părăsi țara și trebuie să se prezinte la Biroul de Supraveghere Judiciară de la nivelul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectorului de Poliţie Bucureşti conform programului de supraveghere întocmit de către organul de poliţie.

Publicăm minute integral:

„Ora estimata: 10:00
Complet: CCMPCJ3
Tip solutie: Admis
Solutia pe scurt: În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct.2 lit.a Cod procedură penală cu referire la art. 205 Cod procedură penală admite contestaţia formulată de contestatorul inculpat ARSENE IONEL, împotriva încheierii penale nr. 31CP/22.02.2018 pronunţată de Tribunalul Neamţ în dosarul nr. 431/103/2018/a1.1. Desfiinţează încheierea atacată, reţine cauza spre rejudecare şi în fond: În baza art. 205 alin.10 Cprpen înlocuieşte măsura preventivă a arestului preventiv , prevăzută de art. 202 alin. 4 lit. e C. proc. pen., luată faţă de inculpatul ARSENE IONEL, trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiunii de trafic de influenţă, prevăzute de art. 291 alin.1 Cod penal raportat la art.6, 7 lit. a din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art. 5 Cod penal cu măsura preventivă a controlului judiciar , prevăzută de art. 202 alin 4 lit. b C. proc. pen. pe o durată de 60 de zile începând cu data de 28.02.2018. În baza art. 215 alin. 1 din Codul de procedură penală inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: A) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; B) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; C) să se prezinte la Biroul de Supraveghere Judiciară de la nivelul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectorului de Poliţie Bucureşti, sector 1, conform programului de supraveghere întocmit de către organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. 2 din Codul de procedură penală pe parcursul controlului judiciar impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: A) să nu depăşească limita teritorială a ţării; B) să nu se apropie de martorii din lucrări Ştefan Gheorghe, Panfil carmen Maria, Ştefan Gabriekl, Panaite Vasile, Porumboiu Adrian, Creţu Vasilică, Avram Doru, Andriţa Valeriu, Careja Ioan, Moga Costel , Jugan Iulian şi Lupu Mihai şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. C) Să nu desfăşoare activităţi politice în exercitarea cărora a săvârşit fapta. În baza art. 215 alin. 3 Cod de procedură penală atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestului preventiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului dacă nu este arestat în altă cauză. Constată că inculpatul Arsene Ionel a fost asistat de avocaţi aleşi. În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 28.02.2018.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)”