0:00

Conducerea Partidului Naţional Liberal se reuneşte luni, 18 ianuarie, în şedinţă, pentru a valida candidaţii la primării în oraşele reşedinţă de judeţ. Jumătate dintre aceştia au primit deja o primă undă verde în amplul proces de desemnare a candidaţilor. O parte dintre candidaţi (Mircea Hava – Alba Iulia, Gheorghe Falcă – Arad, Emil Boc – Cluj Napoca, Petru Mărginean – Deva) sunt edili în funcţie. În privinţa judeţelor din Regiunea Nord-Est, se menţine procentajul de 50% al celor aleşi să candideze, PNL decizând pentru Bacău, Iaşi şi Suceava. La Botoşani, Piatra Neamţ şi Vaslui încă sunt discuţii.

Cu cine atacă PNL primăriile din Moldova?, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 

La Bacău, după “boacănele” titularului Romeo Stavarache, PNL va miza pe Dragoș Luchian.

El este senator, aflat la primul mandat de parlamentar, după ce a câştigat alegerile chiar pe colegiul aferent municipiului Bacău.

În perioada 2008 – 2012 a fost viceprimarul Bacăului, când l-a secondat pe  Romeo Stavarache, ceea ce, probabil, îi conferă o anumită experienţă administrativă.

 

Cu cine atacă PNL primăriile din Moldova?, ZCH NEWS - sursa ta de informații

La Iași, PNL va miza pe Marius Bodea, directorul Aeroportului.

El a fost desemnat după ce toţi ceilalţi nouă candidaţi liberali înscrişi în cursă s-au retras.

Nu are un profil politic conturat, însă este un mic Iohannis, pentru că are rezultate în administraţie”, a spus despre el şefa Alina Gorghiu.

 

 

Cu cine atacă PNL primăriile din Moldova?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn fine, pentru municipiul Suceava, PNL iese la atac cu un fost PDL-ist.

Ioan  Bălan este actualmente deputat şi, potrivit unui interviu acordat „Monitorului de Suceava”, stătea bine cu banii şi… înainteDecembrie 1989 m-a găsit cu o situaţie materială relativ bună. Ultimii doi ani lucrasem ca şi conducător de grup la BTT, am fost şi ghid, făcusem excursii în Bulgaria şi Ungaria şi la fiecare ieşire aveam beneficii. (…) Reuşisem să am garsonieră proprietate personală, aveam televizor color şi video, venea tot cartierul la mine să împrumute casete” -, dar şi acum – “Am prieteni plecaţi înainte de Revoluţie, am văzut modul lor de viaţă şi am încercat să învăţ câte ceva de la oamenii pe care i-am cunoscut şi din locurile prin care am trecut. Am cheltuit foarte mulţi bani pe haine, pe lucruri de întreţinere. Mulţi fac asta, dar depinde foarte mult şi de mediul în care te învârţi”. (ZCH NEWS)

Articolul precedentAtenţie părinţi! Calendarul simulărilor Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului
Articolul următorIonel Arsene, președinte PSD Neamț: ”Partidul Social Democrat are datoria de a obține rezultate cât mai bune la alegerile din acest an”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.