bani 02Salariile din sectorul medical, „vinovate” în mare măsură de starea sistemului de sănătate din România, ocupă cea mai mare parte a conținutului  ordonanței de urgență a Guvernului nr. 20/2016 privind salarizarea personalului bugetar. Conform prevederilor ordonanței, salariul de bază pentru un medic primar va fi între 4.100 și 5.105 lei, de aceeași retribuție urmând să beneficieze și un medic primar dentist. Un medic rezident de anul I poate primi între 1.914 și 2.383 lei. Un asistent medical va fi remurat cu 2.760 până la 3.437 lei în timp ce un farmacist va primi între 2.036 și 2.535 lei.

În privința sistemului de plată al gărzilor din spitale, ordonanța prevede că „Gărzile efectuate de personalul sanitar cu pregătire superioară, în afara normei legale de muncă şi a programului normal de lucru de la funcţia de bază, se desfăşoară în baza unui contract de muncă cu timp parţial pentru activitatea prestată în linia de gardă şi personalul va beneficia numai de drepturile aferente activităţii prestate în linia de gardă.”

Angajații din sănătate vor primi, începând cu data de 1 ianuarie 2017, bonusuri de performanță, profesorii fiind nevoiți să mai aștepte un an pentru același privilegii. Bonusurile vor fi acordate de ordonatorii de credite anual, semestrial și trimestrial în limita a 2% din cheltuielile aferente personalului prevăzut în statul de funcții.

În tabelul de mai jos puteți vedea o parte din modificările salariale prevăzute de către ordonanță. Pentru a consulta toate prevederile apăsați aici.

(V.B.)

salarii medici 1

Articolul precedentCu cât cresc salariile profesorilor de la 1 august
Articolul următorNEAMŢ: Mamă şi copil accidentaţi de o șoferită
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.