Sesiunea de vară a Bacalaureatului 2019 se mută în instanță în cazul unui elev din Târgu Neamț. Acesta a dat în judecată Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Comisia județeană de Bacalaureat, solicitând suspendarea unui act administrativ.

Robert Constantin Andrușcă a fost eliminat pentru fraudă și tocmai această măsură o dorește suspendată de Tribunalul Neamț. Tânărul a susținut probele scrise la centrul de examen organizat la Liceul ”Vasile Conta” din Târgu Neamț. După proba la română, la care a luat 7,15, pe 3 iulie elevul a avut proba la matematică, unde profesorii asistenți au găsit asupra lui un telefon mobil. Eliminarea din examen era singura măsură prevăzută pentru acest gen de situații în metodologia de organizare a Bacalaureatului, chiar dacă tânărul n-a apucat să folosească dispozitivul.

Potrivit declarațiilor președintelui comisiei de examen de la centrul ”Vasile Conta”, Doina Gheorghiu, metodologia a fost respectată și, deși Robert Andrușcă a depus contestație și la acel moment, declarațiile – inclusiv a lui – au consemnat ”recunoașterea faptei”, iar tânărul trebuie să stea pe tușă două sesiuni de Bacalaureat.

Robert Andrușcă a urmat cursurile Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț. (ZCH News)

Articolul precedentMisiune de salvare a unui cal
Articolul următor„Șoferi” prinși la volan
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.