Handbalistele de la CSM Roman au primit o veste bună. Ele vor disputa, pe teren propriu, ambele partide din turul inaugural al Cupei EHF cu HZRK Grude, din Bosnia-Herțegovina. Meciurile vor avea loc pe 8 și 9 septembrie cu începere de la ora 17.

”Pentru noi este foarte bine deoarece scutim o deplasare lungă. Ne bucurăm că oficialii bosniaci au fost de acord cu propunerea noastră. O să avem două săptămânii destul de grele pentru că va începe și campionatul intern. O să jucăm cinci meciuri în 14 zile, ceea ce este destul de mult”, a spus prof. Constantin Ștefan, antrenorul romașcancelor.

Dacă va trece de gruparea din Bosnia-Herțegovina, CSM Roman va da piept, în turul secund, cu o echipă mult mai puternică, Dunaujvaros, reprezentanta Ungariei, ocupanta locului al 4-lea în campionatul trecut. Partidele din turul al doilea sunt programate pe 14/15 octombrie în deplasare și peste o săptămână la Roman.

Noua ediție a Ligii Naționale va începe la 6 septembrie când CSM Roman va înfrunta acasă echipa HC Zalău, medaliata cu bronz din sezonul trecut. Până atunci, memțencele vor participa la trei turnee de verificare la Bistrița-Năsăud (12-13 august: CSM Bistrița, CSM Roman, Corona Brașov, ”U” Cluj, CSM Slatina, Minaur Baia Mare), Roman (18-19 august: CSM Roman, Măgura Cisnădie, CSU Danubius Galați, Rapid București) și Cisnădie (25-26 august: Măgura Cisnădie, Corona Brașov, HC Dunărea Brăila, CSM Roman).

Lotul CSM Roman pentru sezonul 2017-2018

Portari: Viktoriya Thymosenkova, Tereza Pâslaru, Andreea Polocoşer;

Extreme stânga: Ana Maria Iuganu, Lăcrămioara Câlici;

Interi stânga: Ana Miriam de Sousa (Chambray), Teja Ferfolja (Thun);

Centri: Carmen Stoleru, Loredana Vartic;

Interi dreapta: Jasna Toskovic- Boljevic, Mihaela Stănculescu (Măgura Cisnădie), Anca Polocoşer (Dinamo);

Extreme dreapta: Ana Maria Simion (HCM Rm. Vâlcea), Oana Chitacu;

Pivoţi: Alexandra Iovănescu (Unirea Slobozia), Ionela Dinu. (Ana MOISE)