Vineri, 26 mai, la orele prânzului, la sediul PNL Roman, a avut loc o conferință de presă susținută de europarlamentarul Cristian Bușoi, acompaniat de senatorul Eugen Țapu, deputații Mugur Cozmanciuc și Laurențiu Leoreanu și primarul Lucian Micu.
Conferința a fost prilejuită de vizita în Neamț a lui Cristian Bușoi, “vizită care urmărește două scopuri”, a început europarlamentarul să spună, dar a spus doar unul, acela de “a susține Romanul”… Cel de-al doilea scop a trebuit dedus, anume “luarea pulsului” organizației județene în perspectiva apropiatului Congres PNL.
Lucian Micu s-a declarat mult mai încrezător văzându-se susținut și “de la centru” și a adăugat: “Voi face tot ce depinde de mine pentru ca Romanul să rămână un municipiu de dreapta, mai ales că – se pare – la aceste alegeri parțiale este singurul municipiu care se poate câștiga”.
Cristian Bușoi a afirmat și el cât de important este Romanul pentru România și cât de important este să fie continuitate la cârma orașului, domnia-sa, în calitate de secretar-general interimar garantând că Lucian Micu are susținere națională.
Senatorul Țapu a făcut mai multe calcule economice a căror concluzie este că rolul domnului Bușoi este mult mai important decât pare, fiindcă “România (deci și Romanul) se va putea baza în viitor doar pe fondurile europene ca sursă de investiții”.
A fost criticat guvernul: pentru neimplicare, pentru că dă tot bugetul pe salarii și pe social, pentru neaccesarea fondurilor europene, etc.
Întrebat fiind cum va răspunde acuzelor că, deși a mai cerut un mandat, a plecat în Parlament după numai 6 luni, fapt care îl pune acum pe candidatul PNL într-o postură de ușoară inferioritate, deputatul Leoreanu a răspuns că el, de fapt, n-a plecat, ci doar a prelungit legătura foarte strânsă dintre el și Lucian Micu până la București.
La întrebarea noastră dacă are informații că în interiorul organizațiilor din țară sunt “aripi” care îl susțin pe domnul Orban și “aripi” care îl susțin pe el, domnul Cristian Bușoi a răspuns: “În mai toate organizațiile se întâmplă așa… Nu cred că sunt multe organizații care să mă susțină in corpore doar pe mine și altele, în întregime pe contracandidatul meu. Asta arată că e democrație în PNL…”
Întrebarea apare firesc: Și cu “disciplina de partid” cum rămâne? (D.A.)