0:00

Crin Antonescu nu e supărat pe romașcani, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Prezent la finele săptămânii la Piatra Neamț, președintele liberalilor, Crin Antonescu, la fel ca și fostul ministru Relu Fenechiu, au lăsat de înțeles că nu au uitat cum, la alegerile parlamentare, USL a pierdut în fața PDL-istei Elena Udrea. Cu toate acestea, liberalii s-au jurat că nu vor păgubi Romanul, chiar dacă municipiul este condus de un primar PDL și că acesta a sprijinit-o pe Udrea să iasă deputat. “Dacă cineva ar face asta nu ar fi doar absurd, ci profund antidemocratic. Am spus – și când PDL avea foarte mulți primari și în 2000-2004 când PSD avea în fiecare zi mai mulți primari decât cu o zi înainte – că nu este normal să lipsești o comunitate de dreptul la dezvoltare, pentru că locuitorii au avut o altă opțiune politică. Nu cred că se va întâmpla asta. Proiectul acesta se va derula, în măsura posibilităților, pe alte criterii decât ce primar conduce localitatea. Să ne amintim că mai mulți romașcani au votat cu candidatul nostru, chiar dacă prin efectul legii a ieșit deputat PDL, a spus Crin Antonescu.

Deputatul Dorin Ursărescu a reamintit proiectul pe fonduri europene – PIDU, cu al cărui “succes” s-a lăudat mai întâi primarul Leoreanu, apoi deputatul Udrea. Acum, meritul este, în opinia liberalilor, al Guvernului USL și al fostului ministru Eduard Hellvig. “Una din temele de campanie ale Elenei Udrea a fost PIDU, al cărei autoritate de management era Ministerul Dezvoltării, condus de ministrul Eduard Hellvig, program suspendat tocmai din cauza neregulilor lăsate de Udrea. De la MDRT au fost alocate fonduri pentru terminarea lucrărilor și Romanul are PIDU rezolvat pe finanțarea dată de Minister. Nici vorbă de partizanat politic”, a declarat Ursărescu, completat de ministrul Hellvig, care a spus că, pentru Roman, a deblocat și nu blocat fonduri.

Pe lângă câteva proiecte de infrastructură, pe care inclusiv președintele reales al liberalilor Dorin Ursărescu a promis că le va găsi susținere la nivel central, Romanul încă mai așteaptă o semnătură pentru a deschide un punct vamal la fostul Liceu 1, o altă semnătură pentru suplimentarea numărului de angajați la SEIP și bani pentru finalizarea corpului B al Colegiului Național “Roman Vodă”, clădire ce așteaptă de mai bine de 12 ani o șansă de a supraviețui.

Claudia MATEI

Articolul precedentHCM Roman deschide “balul” Ligii
Articolul următorUltima şansă pentru înscrierea la liceu